19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de büyük bir coşku içerisinde kutlandı.
Nevşehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri Nevşehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Program daha sonra ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor kompleksleri içerisinde bulunan 2 nolu çim futbol sahasında devam etti.
2 nolu çim futbol sahasında düzenlenen kutlamalara ise Nevşehir Merkez Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu İşitme Engelliler sınıfı yapmış oldukları halk oyunları gösterisi ile damga vurdu. Minik öğrenciler burada bir yıl boyunca hazırlamış oldukları oyunu programa gelen vatandaşlara sergilerken gösteri sonrasında ise minik öğrenciler Türk Bayrağı açması ise protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’da işitme engelli öğrencilerin yapmış oldukları gösterinin ardından ise öğrencileri tek tek kutlarken yapmış oldukları gösteriden dolayı da öğrencilere madalya taktı.
Necip Fazıl Kısa Kürek İşitme Engelliler sınıf öğretmeni Filiz Göç ise öğrencileri tarafından yapılan gösteriden dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti. Göç, ”Bir yıldır hazırlandığımız bir gösteri idi. İşitme engelli çocukların böyle bir gösteri yapabileceğini kimse beklemiyordu ama biz zoru başardık. Çocuklar ile gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları usta öğreticisi Esin İzci ise yaptığı açıklamada böyle bir gösteriyi hazırlamış olduklarından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. İzci, ”Çok güzel ve eğlenceli oldu. Umduğum gibi olmadı ama çok başarılı bir çalışmamız oldu. Uzun zamanımızı aldı. Sınıf annemizin, öğretmenimizin, okul müdürümüzün birlik ve beraberlik içerisinde çalışmış olduğumuz bir çalışma idi. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.
Nevşehir’deki kutlamalar daha sonra ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik takımı tarafından yapılan gösterilerle sona erdi.