Su Güvenliği Bölgesel Eğitim ve Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Nevşehir’de yapıldı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca, Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü katkılarıyla 14. Nisan 2016 tarihlerinde İlimiz Kapadokya Lodge Otel'de  ''Su Güvenliği Bölgesel Eğitim ve Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Niğde, Aksaray, Karaman ve Nevşehir ili Halk Sağlığı Müdürleri ve yerel yöneticileri katıldı. 
Toplantı içme kullanma suları, ambalajlı sular, havuz suları, kaplıca suları , piyasa gözetimi ve denetiminde alınan ambalajlı sulara yönelik çalışmaların sağlık verimli bir şekilde yürütülmesi,  İl Özel İdaresi ve Belediyelerin görev ve sorumlulukları arasında yer alan,İçme ve kullanma suyunun, halkımıza güvenli ve yeterli bir şekilde ulaştırılması, Halk Sağlığının korunması açısından önemi vurgulandı.  
Toplantı Öncesi Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr Hüseyin İlter, Nevşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr Mahmut Aydın, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaretlerde bulunuldu.