Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasındaki Tendürek bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Emre Türkmen'in cenazesi, memleketi Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Çilehane mevkiinde toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen'in cenazesi, bugün Van'da düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Kapadokya Havaalanı'na, buradan ise karayolu ile Hacıbektaş ilçesi Savat Mahallesi Çayırbağı Çiftliği Kümeevleri'nde bulunan evine getirildi. Burada baba Emin, annesi Zehra Türkmen, babaannesi Sevim Türkmen ile eşi Hacer Türkmen ve kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. Anne Zehra, eşi Hacer ve babaannesi Sevim Türkmen, Türk bayrağına sarılı şehit Emre Türkmen'in naaşına sarılarak gözyaşı döktü, teröre lanet okudu. Sonrasında tekrar cenaze aracına konan şehit Emre Türkmen için helallik alındı.

Hacıbektaş'ın Çilehane mevkiinde düzenlenen cenaze törenine Vali Vekili Ahmet Soley,  Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Hacıbektaş Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, askeri erkan ve daire müdürleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen'in cenaze namazı Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırıldı. Ardından Türkmen'in cenazesi Çilehane mevkiinde bulunan Aydınlar Mezarlığı'nda defnedildi.