Katılımın yoğun olduğu toplantıya Nevşehir Ticaret Borsası’nı temsilen Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş katıldı. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, aralarında İbrahim Salaş'ın da olduğu oda ve borsa başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı.


Salaş: "Cumhurbaşkanımızla İştihare Toplantısına Katılıp, Sadakatlarımızı Bildirdik, Allah Cumhurbaşkanımızı Korusun" dedi.

Ankara'da gerçekleşen program kapsamında, TOBB Konferans salonunda düzenlenen ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısına katılan Salaş, bu toplantıda darbe girişimi sonrasında ekonomideki son durumun ve iş dünyası beklentilerinin konuşulduğunu söyledi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında oda ve borsa başkanlarından oluşan heyet olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiklerini ifade eden Salaş, ziyaret sonunda düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi başta olmak üzere tüm çağrılarına katıldıklarını belirtti.


Başkanlar istişare toplantısını değerlendiren İbrahim Salaş, "Bu zor süreçte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizleri kabul ederek Türkiye ekonomisinin ve ticaretinin ana damarlarından olan Oda ve Borsa Başkanlarının, iş dünyasının moralini ve çalışma şevkini artırdığını söyledi.

NTB Başkan İbrahim Salaş, TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların Başkanlarının Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile istişare toplantısı öncesinde TOBB İkiz Kuleler’de bir araya geldiklerini, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı yapılan ilk toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne hareket ettiklerini, Cumhurbaşkanının kabulü ardına Başbakan Sayın Binali Yıldırım ile birlikte olduklarını söyledi.


Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanları Başbakan Binali Yıldırım'ı da ziyaret ettiklerini hatırlatan Salaş, Başbakan Yıldırım'ın ekonomik göstergelere ilişkin düşüncelerini paylaştıklarını söyledi.

Hükümetin, reel sektörün güçlenmesi ve rekabet gücünün artması konusunda yaptığı çalışmaları başarılı bulduğunu ifade eden Salaş, "Hükümetimizin ekonomiye odaklandığını ve kararlı adımlar attıklarını görüyoruz. Hükümetimizin, büyümenin artarak sürmesine yönelik yapısal reform alanında yeni bir sıçrama başlatacağına inanıyorum. İş dünyası temsilcileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için el ele vererek durmaksızın yola devam etmek azminde olmalıyız." dedi.

TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, dün olduğu gibi yarın da, demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz  diyen Başkan Salaş; Başbakanlığımız tarafından 25 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası başlatıldığını Borsa olarak bu kampanyaya destek verdiklerinden ve tüm üyelerimizi, halkımızı kampanyaya katkıda bulunmaya davet ettiğini söyledi.


NTB Başkan İbrahim Salaş, " Bizler, ülkemizin ekonomi ve ticaret neferleriyiz. Daha güçlü bir Türkiye için , daha güçlü bir ekonomi için durmadan çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda bizi durdurmaya hiç bir güç yetmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın ifade ettikleri, bizlere açtıkları yolda ilerleyerek üzerimize düşeni en layıkıyla yapıyoruz, yapacağız da. FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, demokrasiye, özgürlüğe ve vatanın bağımsızlığına yönelik saldırısını bir kez daha hatırlatarak, O gece gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde canlarını hiçe sayarak eli silahlı ve kanlı terör örgütü üyelerinin karşısında dimdik duran, ülkeyi ve demokrasiyi korumak için şahadet şerbetini içen vatandaşlarımızın geride bıraktığı ailelerine destek olmanın herkesin insani ve vatandaşlık görevidir. Türkiye'nin bu kampanyaya ses vereceğine ve büyük destekler sağlayacağına olan inancım büyüktür. Şimdi geride kalan bu emanetlerimize sahip çıkma zamanı. Şimdi birlik olma ve yaraları sarma zamanıdır. Başlatılan kampanyanın banka hesapları açılmıştır. Vatandaşlarımız yardımlarını belirtilen hesaplara yapabileceklerdir.İsteyen üyelerimiz ve vatandaşımız Borsamız aracılığı ile de bu yardımlarını yapabilirler. Türkiye'nin geleceğine yönelik haince planlanan tehdidi bertaraf ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Demokrasi uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimiz ve gazi olan vatandaşlarımızın aileleri ve yakınları için düzenlenen, Türkiye’nin birlik, beraberlik ve dayanışmasını gösteren bu desteğe Borsa olarak iş camiamız olarak katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyorum. Biz Güçlü Bir Milletiz, Güçlü Bir Devletiz.” Şeklinde düşüncelerini açıkladı.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı (NTB) İbrahim Salaş, toplantıların ardından hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hem de Başbakan Yıldırım'la hatıra fotoğrafları çektirdi.