İHH (İnsani Yardım Vakfı) Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel açıklamasında; "Fetö'nün ülkemizin bütünlüğüne yapmış olduğu hain darbe darbe girişiminden dolayı 15 Temmuz'dan bugüne meydanlarda toplanan vatandaşlarımızın bu onurlu direnişine saygı duyuyoruz." dedi. 

Öncel açıklamasının devamında şunları ifade etti; Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için bir sivil toplum kuruluşu olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları darbe girişimi sürecinde de devam ettirdik. Sabahlara kadar meydanları dolduran onurlu direnişçi yiğit Nevşehirlilere İHH standımızda ilk günden son güne kadar değişik ikramlarda bulunarak bir nebzede olsa bu onurlu direnişe katkıda bulunmak istedik. İHH insani yardım derneğinin bu çaba ve gayretlerini gören iş adamlarımız, esnafımız ve halkımızın desteği ile her gün yapmış olduğumuz ikramlar halkımız tarafından büyük takdir ve dua ile karşılandı.

Bu meyanda bizlere maddi, manevi ve emeğiyle katkısı olan tüm kardeşlerimize, Nevşehir İHH yardım derneği olarak teşekkürü borç biliyoruz. Ayrıca ilk günden bugüne meydanları terk etmeyerek emeklerini esirgemeden var gücüyle çalışan İHH Nevşehir teşkilat mensuplarına da ayrı eten teşekkür ediyorum.