Resmi ziyaretler kapsamında iki gün önce Ankara bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreterliği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Burada, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov ile görüşen Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, TÜRKSOY Genel Merkez binasını gezerek, faaliyetlere ilişkin fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisini gezdi. Başkan Ateş, ziyarette TÜRKSOY'un yaptığı bütün etkinlikler için Ortahisar'ın daima hazır olduğunu belirtti.

Sürprizlere hazır ol Ortahisar...

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş; Ortahisar’ın tanıtımına büyük katkı yapacak bir projenin çok yakında hayata geçirileceğini açıkladı. Başkan Ateş açıklamasında; “Sürprizlere Hazır Ol Ortahisar Çünkü; Türk tarihi, kitaplara sığmaz. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı-Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Sayın Murat KAZANCI, Özbekistan Büyükelçiliği Müsteşarı Sayın Shukhratjon M. YIGITALIEV, Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı Genel Sekreteri Sayın Ebubekir GİZLİGİDER, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sayın Duisen KASSEINOV ile tarihi ve kültürel bağlarımız hakkında çok önemli temaslarda bulunduk. Ortahisar'ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak projemizi çok yakında açıklayacağız. Şimdiden hayırlı olsun... “ ifadelerini kullandı. Mustafa Ateş’in bu açıklaması Ortahisar Kasabası Halkı tarafından merak edilmeye başlandı.