Ortahisar kasabasında Nevşehir Semerkand Buhara Derneği'nin Ortahisar Şubesi olan ilim ve Kültür Dernegi binasının temel atma merasimi yapıldı. 

Temel atma törenine, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Ürgüp İlçe Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, Ortahisar AK Parti Belde Başkanı Ahmet Şişman, Ortahisar İmam Hatipi Mustafa Aktan, Nevşehir Semerkand Buhara Derneği Başkanı Ahmet Feralan ve yönetimi, Bölge Semerkand Buhara Dernegi ilçe, kasaba, köy Şube başkanları ile Ortahisarlı vatandaşlar katıldı.

Duaların ardından açış konuşmalarını yapan Ortahisar İlim ve Kültür Dernegi Başkanı Süleyman Arıkan ; "Allah'in dinine, topluma ve kamu yararına hizmet edecek bu derneğimizin bu aşamaya gelene kadar katkıda bulunan ve devamında katkıda bulunacak olan herkesten Allah razı olsun" dedi .

Arıkan, konuşmasının devamında da temel atma merasimine katılanlara, telgraf ve çiçek gönderenlere de şükranlarını sundu.

Daha sonra söz alan Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ve Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş'te tesisin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundular.