Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak Kasabasında düzenlenen muhteşem bir proğramla kutlandı.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak Çanakkale ruhu en derinden yaşandı... Özkonak Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programında salonu dolduran yüzlerce kişinin Türk bayrağını sallayarak hep bir ağızdan kahramanlık türküleri söylemesi muhteşem anların yaşanmasına neden oldu.

Özkonak Hacı Halil Türkkan Anadolu Lisesi kapalı spor salonunda düzenlen anma programına, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli , Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman , Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik , Nevşehir TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk , Nevşehir İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici , Okul Aile Birlik Başkanı Nuri Özkan, AK Parti Avanos İlçe Başkanı Serkan Feralan , Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, İHH (İnsani Yardım Vakfı) Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel, Öğretmen , Öğrenci ve çok sayıda Özkonaklı vatandaşlar katıldı.

Tüm aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı ve dua okuduktan sonra tam manasıyla unutulmaz akşam için start verildi.

Programda, Çanakkale şehitlerimizi anmak, onların yaşadıklarını bir nebze hissetmek ve hissettirmek için; günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, Çanakkale oratoryosu sunuldu. İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel'in okuduğu İstiklal Marşı ayakta alkışlandı.

Daha sonra Kürsüye gelerek açılış konuşmasını yapan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli;"Bu vatanın bedeli Çanakkale'de ödendi" dedi.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, 18 Mart'ı kasabamızda bu ülke için canını ve kanını verenleri hep beraber andıklarını söyledi. Başkan Yürekli, "Bu vatanın bedeli orada ödendi. Bu ağır bedel dedelerimiz tarafından ödendi. İnşallah bu bilinçle ülkemize, vatanımıza sahip çıkacağız; ödenmesi gereken bedeller varsa bu nesilde bunu ödeyerek gelecek nesillere bırakacağız; dünya var oldukça vatanımızın sapasağlam durması için ne gerekiyorsa yapmaya and içmiş bir milletiz" dedi. Şehitlerin anıldığı gecede kendilerini yalnız bırakmayan hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Yürekli, şöyle konuştu: "Biz Özkonak Belediyesi olarak değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillerimizi değerlerimizle donatmaya çalışıyoruz.  Ben burada bizleri yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza ve hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum." dedi. 


Proğramın finalinde Araştırmacı-yazar Salim Dağ, Çanakkal konulu bir konferans verdi.

Araştırmacı-yazar Salim Dağ,  konferansta, Çanakkale'de güçlü ordulara karşı zafer kazanılmasının milli kardeşlik ruhu ile gerçekleştiğini vurguladı.

Yeni nesle Çanakkale'de yaşanan varoluş mücadelesinin net olarak anlatılmadığını savunan Dağ, "Çanakkale ile ilgili bilgiler savaşın şiddeti, ölenlerin çokluğu ve Çanakkale'nin geçilmez olduğuyla sınırlı. Çocuklarımız Çanakkale'yi sadece bir savaş olarak görmemeli. Çanakkale, bir varoluş mücadelesinin yansıması olarak bilinmelidir" diye konuştu.

Dağ, bu savaşta 250 binin üzerinde askerin şehitlik mertebesine ulaştığını hatırlatarak, şehitlerin memleketleri incelendiğinde geniş bir mozaikle karşılaşıldığına işaret etti.

Programdan sonra Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli tarafından İHH Nevşehir İl Koordünatörü Baki Öncel ve Araştırmacı-yazar Salim Dağ'a günün anısına plaketleri takdim edildi . Ayrıca katılımcılara Osmanlı Şerbeti ile Çanakkale savaş menüsü olan “Üzüm hoşafı ve yarım ekmek” dağıtıldı.

Proğram çekilen fotoğraflarla son buldu.