Nevşehir Gaznevi Camii’nde gerek vakit namazlarında gerekse teravih namazında cemaatta çok önemli bir artış görülüyor. Gaznevi Camiinde Ramazan ayından önce bir günlük beş vakit namazda ortalama cemaat sayısı ikiyüz elli (250) iken bu sayı Ramazan ayı başından itibaren,Altıyüz seksen ila Yediyüz  (680-700)kişiye ulaşmış.
Gaznevi Camiinde Nevşehir İl Müftülüğünün vermiş olduğu proğramlar uygulanıyor ve cemaatta bundan gayet memnun.Her gün sabah namazlarından önce Camii görevlileri  İmam Hatip Ali Özcan ve Müezzin Kayyım Mustafa Akgüneş tarafından ezanla birlikte en az bir cüz,Mukabele okunuyor.Öğle Namazından önce ise Fıkıh dersleri veriliyor.İkindi namazından önce’de  Hadis dersleri okunuyor.Yatsı namazından önce zaman zaman İl Müftülüğünün görevlendirdiği Vaaz İrşat ekibinden bir Vaiz gelip Vaaz ediyor,diğer zamanlarda ise Cami İmam Hatibi Ali Özcan kendisi Vaaz ediyor.
Teravih Namazlarınında seri bir şekilde kıldırılmasıda cemaatı en çok camiye çeken etken gibi görünüyor.Cami içindeki  güzel koku larda yine cemaatın artmasına vesile olmuş.Yaz ayının bu sıcaklarında camide çalışan klima ve havalandırma ile’de yine serin bir ortamda ve rahat bir şekilde Namaz kılma ortamı sağlanmış.
Cemaat profilinin daha çok gençler den oluştuğuda görülürken,Teravih namazı sonrası cemaat çıktıktan sonra gençler camide kalıyorlar ve dondurma,çikolata,kek,pasta vb.yiyeceklerden yiyorlar.Sonrada cami içinde doyası ya koşuyorlar,oyun oynuyorlar ve güreş yapıyorlar.Teravih Namazı sonrası Cami imam Hatibi Ali Özcan gençlere sorulu  cevaplı ders ve sohbet yapıyor.
Bu aktivitede gençlerin camiye gelmelerine vesile oluyor.
Kısaca Gaznevi Camiinde hem dolu dolu hemde çok güzel bir Ramazan yaşanıyor.