Nevşehir'de geleneksel hale gelen Ramazan davulcusu uygulamasının devam edip etmemesini sizler için araştırdık! 

Nevşehir'de bazı vatandaşlarımız FİB Haber merkezimize dile getirdikleri şikayetlerinde mahallelerinde “Ramazanda Davulcu İstemiyoruz” diyorlar.

Bunun üzerine bizde FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli vatandaşlarımıza "Ramazan Davulcusu" uygulamasının devam etmesini istiyor musunuz? Sorusu yönelttik.

Nevşehirli vatandaşlara ramazan davulcularıyla ilgili ne düşündüklerini sorduk. Ortak kanaat bir zamanların nostaljik bir geleneği olarak böyle bir geleneğin sürdürülemesinden yana ama, hiç bir denetimi yapılmadan kontrolsüzce saatli saatsiz kafasına göre çalan, rızasıyla değil zorla para talebinde bulunan bazı davulculardan günümüz Nevşehir insanı genelde yaka silkiyor...

İlimizde ilk defa Eski Nevşehir Belediye Başkanı Yalçın Demir dönemiyle başlayan "Ramazan Davulcusu" hakkında Nevşehirli vatandaşlarımızın düşünceleri , merak ettikleri ve kafalarına takılan soruları sizler için derledik.

Ramazan Davulcusunun Yasal Sorumlusu Kimdir? Valilik mi ? Belediye Mi ? Muhtarlık Mı ?
Ramazan Davulcusu belirlerken hangi kıstas hangi şartlara göre belirleniyor?
Ramazan Davulcularının hergün farklı saatlerde davul çalıyor olmasına kim ayar getirecek!
Ramazan davulcuları bir çok ilde daha öncesinden eğitimden geçiyor Nevşehir'de neden böyle bir uygulama yok.

Ramazan davulcularının kapıya gelip para istemeleri doğru mu?
Fiyatlar neye göre nasıl belirleniyor?
Mahalle muhtarları Ramazan Davulcusunu belirlerken ihale mi yapıyor ?
Muhtarlar Davulculardan aldıkları paraları nerede nasıl harcıyorlar?

11 Ayın Sultanı Ramazan'ın en büyük geleneklerinden olan Ramazan Davulcusu belirlenirken adli sabıka kaydı isteniyor mu?
İş Kanunu’na göre; böyle bir meslek yok. Gürültü nedeniyle 12 bin TL’lere kadar para cezası uygulaması olmasına rağmen davulcuların gürültüsüne maddi para cezasıyla ilgili bir düzenleme de yok.

İşte Nevşehirli vatandaşlarımızın merak ettikleri bu sorular şimdi yanıtını beklerken, onlarla yapmış olduğumuz röportajları gelin birlikte izleyelim.


Nevşehir'in nabzını tutan www.fibhaber.com Nevşehir'in Gözü ,Kulağı ve Sesi olmayı sürdürüyor...