Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Halk Sağlığında görevli 2 bin personelin Kamu Hastanelerine res’en atanması işlemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Çetin, “TSM’lerde PDC fazlası olan veya evde sağlık hizmetleri kapsamında Kamu hastanelerine gönderilmek istenen sağlık çalışanlarının devir işlemlerinin res’en yapıldığı ve ÇKYS sistemine düştüğü görülmüştür. Res’en atama her ne şekilde yapılırsa, yapılsın çalışana zulümdür. Çalışana tercih hakkı verilmeden, gönüllülük esas alınmadan ben yaptım oldu denilerek yapılan bu tür atamalarının kamu yararı ile de bir alakası yoktur. Üstelik evde bakım hizmetleri nedeniyle yapılacak devirlerde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun söz konusu personelin gönüllülük esasına uygun olarak belirlenmesi uygun olacaktır diye talimatı varken, bunun aksini yapmak yanlıştır ve kabul edilemezdir. Res’en atamada ne objektif bir kıstas, ne de kabul edilebilir bir kriter vardır. Personelin böyle bir atamaya tabi tutulması mevzuata da aykırıdır. Hukuki olarakta kabul edilebilirliği yoktur. Bu nedenle açık çağrı yapıyor ve res’en yapılan atamaların iptal edilmesini istiyoruz. Bu konuda gerekli başvuruları da yapacağız.
2 bine yakın sağlık çalışanının bu şekilde mağduriyetinin önlemek adına tüm girişimlerde bulunacağımız ve üyelerimizin hakkını tüm platformlarda savunacağız. Bu konuda çalışanlar örnek itiraz dilekçelerini şubelerimizden temin ederek başvuru yapabilirler. Ayrıca dava açmak isteyen çalışanlara da hukuki yardım sendikamız tarafından sağlanacaktır. Kısacası talep eden tüm mağdurlara her türlü yardımı yapmaya hazırız. Umarız ki bu yanlıştan dönülür ve mağduriyetler sonlanır” dedi.