TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz tarafından yapılan açıklamaya göre, Saatlik işgücü maliyeti endeksi bir önceki çeyreğe göre %3,2 arttı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2017 yılı II. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre %3,2 arttı. Endeks; sanayi sektöründe %3,4, inşaat sektöründe %3,3 ve hizmet sektöründe %3 arttı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış %4,9 ile I (Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri) sektöründe gerçekleşti.
Saatlik kazanç endeksi bir önceki çeyreğe göre %3,3 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 2017 yılı II. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre %3,3 arttı. Endeks; sanayi ve inşaat sektörlerinde %3,4, hizmet sektöründe ise %3,3 arttı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış %4,5 ile N (İdari ve destek hizmet faaliyetleri) sektöründe gerçekleşti.
Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi bir önceki çeyreğe göre %2,5 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2017 yılı II. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %2,5 arttı. Endeks; sanayi sektöründe %3,4, inşaat sektöründe %3,3 ve hizmet sektöründe %1,9 arttı.
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış %7 ile I (Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri) sektöründe gerçekleşti.