Türk Eğitim-Sen (TES) Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici’yi Medya Evi’nde ziyaret etti. Ziyarette NGC yönetim kurulu üyesi Oğuz Özdem de hazır bulundu.
 
Geçtiğimiz günlerde NGC Başkanı Ekici’nin mesleği gazeteci olanların hakkını savundu açıklamasını desteklerini ifade eden Uğur, Nevşehir’de görev yapan gazetecilerin her zaman yanında olduklarını vurguladı.
 
Doğru ve dürüst gazeteciliğin önemli olduğunu kaydeden Uğur, “mesleği gazeteci olan arkadaşlarımızın ne tür zorluklarla mücadele ettiklerini çok iyi biliyoruz. Uzun zamandır beraber çalıştığımız gazetecilerle her fırsatta bir araya gelmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da gazetecilerimizle yan yana olmaya devam edeceğiz. Doğru ve tarafsız gazetecilik her kesim için olduğu gibi bizim içinde çok önemli.” dedi.
 
FETÖ soruşturmalarına da değinen Uğur, “açığa alınan ve FETÖ ile bağlantısı olmayan insanların kısa zamanda mesleklerine iade edilmesi gerektiğini belirterek, aksi durumda daha fazla mağduriyetin ortaya çıkacağını söyledi.
 
Bazı semtlerde okul yetersizliği yaşandığına işaret eden Uğur, bu duruma acil çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Ekici’den Uğur’a teşekkür
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekici de Uğur ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

 
Nevşehir’de gazetecilerin daha iyi şartlarda çalışması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Ekici, “gazetecilik Nevşehir’de zor şartlarda yapılıyor. Meslektaşlarımız mesleklerini icra ederken çok zorluk çekiyor. Biz bunu en aza indirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.
 
Ekici, TES’in Nevşehir’in sorunları için çalıştığını bildiklerini belirterek, gazetecilerin de Nevşehir’in gelişimi için çalıştığını ve birlikte hareket edilmesinin yine Nevşehir’in çıkarına olacağını söyledi.