TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları Finalinde Balıkesir Astsubaylık öğrencisi Nevşehirli Tugay Armağan Türkiye 2. olarak büyük başarı elde etti.

Edinilen bilgilere göre, TÜBİTAK Üniversiteler arasi proje yarışması Türkiye finallerine hak kazanan ve 11 Kasım 14 Kasım tarihleri arasında Hacettepe'de Kongre Merkezinde gercekleştirilen Türkiye Finalinde, Balıkesir Astsubaylık öğrencisi Nevşehirli Tugay Armağan Turkiye 2. olmuştur. Nevşehirli gururumuz Armağana'a ödülü ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa BERŞAN tarafından almıştır.

Nevşehirli Tugay Armağan Türkiye 2. oldu

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca üniversite öğrencilerini ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendirmek amacıyla her yıl 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Öncelikli Alanlarda Üniversite Öğrencileri Proje Yarışması düzenlenmektedir.

Bu yıl üniversite öğrencilerinin alanlarında yoğun çalışmalarının ürünü olan 809 adet proje başvurusu alınmış; ön inceleme ve değerlendirme sonucu 300 proje Bölge Sergilerinde 8-9-10 Ekim tarihlerinde sergilenmiştir. Bölge Sergilerinde Birincilik Ödülü kazanan 96 proje Final Sergisine davet edilmiştir. Proje sahipleri, 12-13-14 Kasım 2018 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Final Sergisinde dereceye girmek için yarıştılar. Büyük heyecan veren yarışmanın sonunda Balıkesir Astsubaylık öğrencisi Nevşehirli Tugay Armağan Türkiye 2. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulunda Astsubaylık Öğrencisi Turgay Armağan, 1997 Nevşehir doğumlu olup Nevşehir Merkez Teknik ve Anadolu Lisesinden mezun oldu.

FİB Haber Merkezi olarak değerli hemşehrimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.