Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye ve Nevşehir’den peşpeşe yardım tırları bölgeye uğurlandı. AFAD, Kızılay, İHH başta olmak üzere çok sayıda dernek ve belediyeler aracılığıyla gönderilen yardımların bölgedeki ihtiyacı karşıladığı öğrenildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin güçlü yapısı ile depremin üzerinden henüz birkaç saat geçmeden Elazığ ve Malatya’ya çok sayıda arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar, helikopter ambulanslar sevk edilirken İHA (İnsansız hava araçları) sayesinde de deprem sonrasına ilişkin hızlı şekilde rapor ve ihtiyaçlar belirlendi.

 Devlet millet el ele...

Devletimizin adeta çıkarma yaptığı bölgede, konut yapımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TOKİ’ye verilen talimatın ardından harekete geçildi. Depremde mağdur olanlar çevre ile ve ilçelerdeki oteller, okul ve misafirhanelerde konuk edildi.

Elazığ girişinde resmi kurumlar, belediyeler ve STK’ların gönderdiği yardım tırları yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

AFAD Genel Müdürlüğü, ulusal bazlı bir yardım kampanyasına ihtiyaç olmadığını duyurdu. Öte yandan UPS kargo da bireysel olarak yardım göndermek isteyen tüm vatandaşların, Türkiye’nin her yerinden Elazığ ve Malatya Valiliklerine gönderecekleri kargoları ücretsiz taşıyacaklarını açıkladı.