Programın Amacı:

Çocukların ihtiyaçlarının merkeze alındığı, aktif ve katılımcı olabildiği, aktif öğrenme yaklaşımının benimsendiği, eğlenerek öğrendiği, farklı konuları keşfetme olanağı bulduğu yaz etkinlikleri ile çocukların zamanlarını verimli bir şekilde geçirmesi ve bu dönemde yaşayacakları öğrenme kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

TEGV, 31 ilde 72 farklı noktada farklı coğrafi şartlara ve kültürlere sahip etkinlik noktalarında faaliyet göstermektedir. Bu farklılıkların, TEGV’in çeşitliliğinin ve renkliliğinin göstergesi olduğunu düşünerek, yaz etkinliklerinin kurgusunu, bu farklılıklardan olabildiğince faydalanmak ve çocuklarımızın ve gönüllülerimizin, kendilerini ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamak amacıyla çeşitlendirmeyi hedefledik.
  • Sanat Etkinlikleri: İçeriğinde baskı, atık malzeme, heykel, maske yapımı gibi etkinliklerin olduğu farklı teknik ve uygulamalarla çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirecekleri ve aynı zamanda sanatsal ürünler çıkaracakları etkinliklerden oluşmaktadır.
  • Spor Etkinliği: İçeriğinde takım çalışmasının, hareketin ve koordinasyonun bulunduğu, çocukların içlerindeki enerjiyi doğru kullanacakları ve eğlenecekleri etkinliklerden oluşmaktadır.
  • Beslenme Etkinliği: İçeriğinde besinleri tanıma, besin tabağı yapma, mevsim sebze ve meyvelerini tanıma gibi etkinliklerin bulunduğu, çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıran ve bunu yaşam şekli haline getiren etkinliklerden oluşmaktadır.
  • Müzik Etkinliği: İçeriğinde ritmin, enstrümanın, beden perküsyonunun olduğu farklı etkinliklerden oluşmaktadır.  Çevrelerindeki seslere kulak kabartıp, bazen bir rüzgâr, bazen bir arı ya da dalgaların sesi olacakları, içerindeki ritmi keşfedecekleri etkinliklerden oluşmaktadır. 
  • Bilim Etkinliği: İçeriğinde maddeleri ayırt etme, karışımların ayırt edici özelliklerini anlama, gökyüzü ve doğa olaylarının değişimini gözlemlediği, çocukların sorgulayarak ve deneyerek çevrelerindeki bilimin farkına varmalarını sağlayacak etkinliklerden oluşmaktadır.
  • Geziler : Yaz etkinliklerine katılan çocukların, yaşadıkları çevreyi tanımaları, sosyal ve kültürel etkinliklere katılımları amaçlanmaktadır.Sanatgalerileri ,Doğa Yürüyüşleri,Kültür Turizm ve Müze gezilerinden oluşmaktadır.
  • Tamamen Ücretsizdir.
 
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Nevşehir Hanıfe-Tefvik Aktekin Öğrenim Birimi Borsa Kavşağı Çarşı Avm Üzeri Kat:1 NevşehirTel:0384 213 00 15