Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile Nevşehir’den umreye gidecek olan adaylar için Nevşehir İl Müftülüğü tarağından “Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
 
Nevşehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen “2017 Yılı Umreci Adaylarını Bilgilendirme 3. Semineri” Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

3 gün devam edecek olan ve ilki pazartesi günü yapılan seminere İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Hac ve Umre İşleri Şube Müdürü Mehmet Şaban Yılmaz ve Umreci Adayları katıldı.

Kur’an Kursu Öğretmeni Hamdi Öz’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer programında İl Müftüsü Yakup Öztürk, “İbadet Bilinci ve Umre İbadeti” konusunu işledi ve önemli bilgiler verdi.

Müftü Yakup Öztürk: “Tavaf, sa’y ve diğer ibadetlerde kalabalıktan ve insanlara eziyet vermekten kaçınmalısınız. Amelleri bozacak veya sevabını azaltacak herhangi bir duruma fırsat vermemek için umre ibadetinin nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışınız. Yolculuk hakkında mutlaka bir şeyler okuyarak, dinleyerek gittiğiniz yer ve yapacağınız işlemler hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız” dedi.

Kutsal topraklarda duanın önemine değinen Öztürk: “Dua ibadetin özüdür. Orada yapılan dualar kabul olur reddolunmaz. Dualar Arapça ya da Türkçe yapılabilir. Önemli olan dua ederken ne istediğinin farkında olmandır. Allah kalbinizden geçenleri dahi bilir ve ona göre karşılığını verir. Çünkü O âlimdir, hâbirdir ve karşılığını vermeye de kâdirdir. Bu nedenle bol bol dua edin” dedi.

Sözlerinin sonunda Müftü Öztürk umrecilere, dualarınızda İslam âlemini, tüm Müslümanları, ülkemizi ve bu arada bizleri de unutmayınız dileği ile sözlerini tamamladı.

Daha sonra Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat ise, “Ana Hatlarıyla Umre Menasiki” konusunu işledi.

Gerçekleştirilen seminer programı, soru-cevap bölümüyle tamamlandı.