Merkez Zihni Paşa Camii’nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hatim Merasimi programı düzenlendi.

Programa Müftülük Personel Şube Müdürü Mustafa Yayla, cami görevlileri Salih Zengin, Mustafa Ateş, kurs öğrencileri ve cami cemaati katıldı.

Merkez Zihni Paşa Camii görevlileri Salih Zengin ve Mustafa Ateş’in Aralık-Nisan ayları arasında camilerinde mahalle sakinlerine ve cemaatine yönelik düzenledikleri Kur’an-ı Kerim, Tecvid, Namaz Sureleri, Meal Okuma ve Dini Bilgiler dersleri tamamlandı.

22 kişi olarak kursa başlayan öğrencilerden düzenli olarak devam eden 16 öğrenci, belgelerini aldı.

Akşam namazı sonrası başlayan programda kursa katılan yaşları 30 ile 79 arası olan öğrenciler, namaz surelerini tek tek okudu ve salavatlar getirdiler.
Kurs öğrencileri tarafından yapılan Hatm-i Şerif’in duasını ise İmam-Hatip Salih Zengin yaptı.

Dua sonrası Müdür Mustafa Yayla yaptığı sohbetinde, Kur’an Okuma ve Öğrenmenin Önemine değindi.

Yayla; “Kur’an-ı okumakla insan, Yaratıcısına muhatap olma gibi elde edilecek makamların en üstününü yakalamış olur. Böyle bir konumun şuurunda olana insan ise, okuduğu Kur’an’la Rabbini dinler ve Rabbiyle konuşur” dedi.

Yayla; “Şüphesiz, Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden, gizlice ve açıktan Allah yolunda harcayanlar, asla zarar etmeyecek bir ticaret umabilirler.

Allah kendilerine mükafatlarını tam olarak versin ve kendi lütfundan daha da artırsın diye (böyle yaparlar). Şüphesiz O, çok bağışlayandır, şükrün karşılığını verendir.” (Fâtır S. 29-30)

“Mü’minler ancak o kimselerdir ki; Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir. Onun ayetleri kendilerine okunduğu zaman (bu) onların imanlarını artırır. Onlar sadece Rablerine tevekkül ederler.”  (Enfâl S.2)

“Evlerinizi namaz ve Kur’an kıraati ile nurlandırınız.” (Feyzu’l-Kadîr Şerhu Câmiu’s-Sagîr,VI, 290.) diyerek, Ayet ve hadislerden örnekler verdi.

Öğrencilere Belgelerini ve “Dinimiz İslam” ve Peygamberimiz ve Güven Toplumu” isimli kitap hediyelerini İmam Hatip Salih Zengin takdim etti.

Cami görevlisi Salih Zengin; “Camimizde başlattığımız kursumuz, yaklaşık 4 yıldır devam etmektedir. Kış aylarında devam eden bu kursumuza katılanların yaş oranları 30 ile 79 arasıdır. Bu yıl Elif-Ba’sı ile başlayıp, Kur’an okumaya geçen öğrenci sayımız 6 kişi olup, birisi de en yaşlı kursiyerimizden 79 yaşındaki Mehmet Önder’dir. Kısa zamanda Elif-Ba’sı ile başlayan ve büyük bir istekle devam eden Mehmet Önder amcamız, 4 ay içerisinde Kur’an’ı Kerim okumayı öğrendi. Buradan kendisini ve diğer öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

İmam Hatip Salih Zengin; “Davamız, cami cemaati içinde Kur’an okumasını bilmeyen Kalmasın” dedi. 

Programa katılan cami cemaati ve kursiyerler, Salih Zengin ve Mustafa Ateş’e gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler ve devamını temenni ettiler.