Ziyaret sırasında Eskiyaylacık Köyü heyeti ile yakından ilgilenen Büşra Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu müdürü Temel Poyraz, Gülşehir’de yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

 

Eskiyaylacık Köyü Muhtarı Ahmet Efe, Nevşehir Belediye Meclis Üyesi Yavuz Akkuş, köy imamı Hüsnü Coşkun Erdoğan ve Almaya’nın Solingen şehrinde faaliyet yürüten Eskiyaylacık Köyü Derneği Başkanı Yaşar Gürdere ile köy halkından oluşan yaklaşık 50 kişi ile gerçekleştirilen ziyarette Temel Poyraz, kurum hakkında bilgi aktardı. Kendisinin de Eskiyaylacıklı olduğunu belirten Poyraz, hemşerileri tarafından ziyaret edilmekten onur duyduğunu belirtti. Yaklaşık 2007 yılından buyana sektör içinde faaliyet yürüttüğünü dile getiren Poyraz, 3 kattan oluşan Büşra Bakım Merkezinde 200 hastaya 150 civarında personel ile hizmet verdiklerini belirtti.

 

Can Gazetesi köşe yazarı İsmail Gür’ün Gülşehir’de projesi olup olmadığı ile ilgili sorusu üzerine Poyraz, bu projeyi Gülşehir’de kurmak için ciddi bir çaba sarf ettiklerini ancak yeterince destek görmedikleri için Çat’ta kurmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Çat’ta hayata geçirdikleri proje ile kendilerini kanıtladıklarını belirten Poyraz, bundan sonraki projelerde Gülşehir’i mutlaka değerlendireceklerini kaydetti.

 

Eskiyaylacık Köyünde yaptıracağı Taziye Evi ve İmam Lojmanı hakkında da bilgi veren Poyraz, “Büşra Bakım Merkezi olarak Eskiyaylacık Köyünde bir imam lojmanı ve taziye evi yaptırma çalışması başlattık. İnşaatla alakalı işlemler devam ediyor. Bir aksilik çıkmaz ise bu yıl içinde lojman ve taziye evini tamamlayıp Eskiyaylacık halkının kullanımına sunacağız.”dedi.

 

Yenilen öğle yemeği sonrası, rehabilitasyonda bulunan engelli vatandaşlar ziyaret edildi. Heyet başkanı köy imamı Hüsnü Coşkun Erdoğan ‘un teşekkür içerikli konuşmasından sonra program sona erdi.