NEVŞEHİR(MHA)Nevşehir İl Defterdarı Hatice İşçen Ercoşman, kira geliri elde eden ev sahiplerinin süresi içerisinde beyannamelerini vererek devletin kendilerine tanıdığı önemli avantajlardan yararlanmaları çağrısında bulundu.

Konut kirası elde eden ev sahiplerinin gayrimenkul sermaye iradı beyannamesini zamanı içerisinde vermeleri durumunda devletin kendilerine önemli avantajlar sağlayacağına değinen İl Defterdarı Hatice İşçen Ercoşman, “Örneğin aylık 600 TL kira geliri elde eden bir konut sahibi zamanında beyannamesini vermesi durumunda devlet 3 bin 300 TL’sini vergiden muaf tutuyor.

Yaklaşık 6 bin TL kira geliri elde ettiğini beyan eden söz konusu konut sahibinden beyannamesini zamanı içerisinde vermesi durumunda yine götürü olduğu için % 25 oranında yine vergi muafiyeti sağlanıyor.

Zamanında söz konusu beyannamelerin verilmemesi durumunda ise bu avantajlardan yararlanılması mümkün olmuyor üstelik cezası da var.

Biz il defterdarlığı ve Vergi dairesi olarak vatandaşlarımızın cezalı duruma düşmesini asla istemiyoruz. Özellikle yaşlı ve hasta olan konut sahiplerinin beyannamelerini zamanında vermeleri için mutlaka vergi dairemize ulaşmalarını istiyoruz. Bu tür yaşlı ve hastalarımıza yönelik başlattığımız hizmetle görevlilerimiz bizzat evlerine giderek bu tür konut sahiplerinin beyannamelerini alabileceklerini de hatırlatmak isterim” dedi.