NEVŞEHİR/FİBHABER(Özel)- Nevşehir'in Göreme kasabasında İngiliz turiste köpekler saldırdı.Nevşehir merkez ilçeye bağlı Göreme kasabasındaki bir vadide köpeklerin saldırısına uğrayan bir İngiliz turist yaralandı.

Hafta sonu Turizm beldesi Göreme kasabasında akıl almaz bir olay yaşandı.

Göreme beldesindeki vadilerde gezen bir İngiliz turist köpeklerin saldırısına uğradı.

Nevşehir'in Göreme beldesinde hafta sonu gündüz saatlerinde vadileri gezen İngiliz Alexander Economou, isimli ingiliz turist aç kalan köpeklerin saldırısına uğradı. Çete olarak gezen 5 köpeğin Saldırısından güçlükle kurtarılan turist Ambulansla Kapadokya Hastanesine kaldırıldı.

FİB Haber Merkezi olarak Özel Kapadokya Hastanesinde tedavi altına alınan ve vadi de 
 5 köpeğin saldırısına uğrayan İngiz turistin, sağ kol iki bacak ve boynunda yaralanmalar olduğu 5 cm derinliğinde ve 5-10 cm derinliğinde kesikler mevcut olduğu bildirildi.

Köpeklerin ısırması sonrası vucudunda yaralanmaların meydana geldiği ve Kuduz aşısı yapılan turist 1 hafta boyunca hastanede gözlem altında tutulacak. 

Alexander Economou isimli ingiliz turistin Gaziantep ilinde bulunan Suriyeli sığınmacıların barındığı kampının kontrol ve denetimi için geldiği Türkiye'de izinli olarak Kapadokya ya ziyaret gerçekleştirdiği ve Uçhisar'da bir pansiyonda kaldığı belirtildi. Pazar günü de Göreme vadisinde gezi yaptığı sırada 5 köpeğin saldırısına uğradığı belirtildi.


Köpekler Toplansın Hayvan Barınaklarına Gönderilsin..

Bu akıl almaz olayın ardından olaya tanık olan bazı vatandaşlar köpeklerinin Göreme'de dehşet saçtığını, buna yetkililerin biran önce el atmasını ve köpeklerin bir an önce toplanarak hayvan barınaklarına gönderilmesini istedi.Belediyemiz sağolsun bu konuda çok ciddi tedbirler almasına rağmen tek Göremeyle olmuyor çevre ilçe belde ve köylerle Nevşehir merkezindede bu büyük bir sorun. Nevşehir merkezi,ilçe,belde ve Köylerinden köpeklerin Göreme ye bırakıldığını ifade ederek dert yanan vatandaşlarımız Özellikle vadilerde köpekler yüzünden yürüyemediklerini belirterek, bu sorunun çözümünü acilen istedi.
 

Köylerden Köpek Bırakılıyor İddiası

Göreme'ye bağlı bazı ilçe ve köylerden köpek bırakılıyor iddiası gündeme geldi. Vatandaşlar Göreme'ye bağlı bazı köylerden köpeklerin bırakıldığını ve bu köpekler yüzünden insanların saldırıya maruz kaldığı iddiasında bulundu.


FİB Haber Merkezi olarak Yetkilileri uyarıyoruz...! Allahtan yine ucuz kurtulduk. Ya bu turist hayatını kaybetmiş olsaydı... Dünya'ya bu olayı nasıl anlatacaktık... Ve Ulusal basında bu olayın yankısını düşünebiliyormusunuz? 

Turizmciler Dertli Tepkili ...!

Göreme de yaşanılan bu münferit olay sonrası FİB Haber Merkezimizi arayan bir çok Bölge turizmcileri ise bu konunun acilen çözüme kavuşturulmasını isteyerek Ne İnsan Hayatı, Ne Kapadokya bu kadar UCUZ değil olmamalı diyerek tepkilerini dile getirdiler. Hastanede Yaralı turisti ziyaret eden ve İngiliz turistin konakladığı pansiyonun işletmecisi Mustafa Eser isimli vatandaşımız Kapadokya Sahipsiz mi ? Böyle bir şey yok. Buraya Dünyanın dört bir tarafından gelen turistler Kapadokyanın bir Afrika olmadığını vahşi hayatın olmadığını araştırarak ona göre geliyorlar...Şimdi bu yaşanılanlar sonrası bu şahıs Kapadokya için neler düşünür neler anlatır.Bir taraftan milyonlarca dolar tanıtımı için paralar harca diğer taraftanda bunları bozdur bozdur hoyratca harca diyerek yaşanılanların Kapadokya için büyük AYIP olduğunu ifade ettiler...

Özellikle altını çiziyoruz; Bu sorun Göreme'nin değil tüm Nevşehir ve Kapadokya genelinin ortak sorunu olarak dikkat çekiyor. Vatandaşlarımız Nevşehir İdaricilerini bu konuda acil tedbir alamaları konusunda uyarıyorlar.Zira tek başına çözüm değil tüm il merkezli topyekün bir çalışma yürütülmeli.

İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı...  


Haberimiz sonrası olayı büyütmeyin diyenlere işte Turistin durumu.Yorum da karar da sizlerin...

Fotoğraf: Fikret Çapacı- İbrahim Uysal