NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin, Gülşehir belediyesinin ilçe merkezindeki Pazar alanının çevre yolu üzerindeki bir başka alana taşınacağının açıklamasına tepki gösterdi.

Haftada bir gün kurulan Pazar sayesinde ilçe merkezinin canlılık yaşadığını ifade eden Gülşehir esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı Ahmet Şahin, mevcut Pazar alanının çevre yolu üzerine taşınması durumunda küçük esnafın ekonomik olarak çok büyük kayba uğrayacağını söyledi.

Şahin, “İlçemizde haftanın bir günü kurulan Pazar yerine ilçemize bağlı köy ve kasabalardan insanlarımız geliyor. Alışveriş yapıyor ve ilçe esnafımıza da haftanın bir günü de olsa ekonomik anlamda büyük katkı sağlıyor. Belediyenin Pazar yerini çevre yolu üzerinde yeni bir alana taşıması düşüncesi bile küçük esnafımıza olumsuz yansıdı. Pazarımızın yerinde kalmasını istiyoruz. Pazar yerimizin taşınması durumunda küçük esnafımız çok büyük bir işgücü kaybına uğrayacak. Belediyenin bu durumu göz önünde bulundurarak Pazar alanının taşınması konusundaki planından vazgeçmesini istiyoruz” dedi.