Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü yardım kuruluşu haline gelen Türk Kızılayı 147. yaşında, yardım severlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor.

Ürgüp Kızılay Şube Başkanı Mehmet Yaman Kızılayın 147. Kuruluş Yıldönümünde yaptığı açıklamada; 11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktor “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti”ni kurdu. Cemiyetin ilk başkanı da Dr. Marko Paşa’ydı. Cemiyetin kurulmasındaki fikri dayanak, Solferino Savaşı’nda gördüğü yaralıların içler acısı hali üzerine 1864 Cenevre Konvensiyonu ile Kızılhaç teşkilatının kurulmasına ön ayak olan İsviçreli Henry Dunant’ın fikirleriyle aynıydı.

 Cemiyet 1877 yılında “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti” adını aldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından kuruluşun adı da 1923 yılında “Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti” olarak değişti. Harf inkılabıyla başlayan dilin Türkçeleşmesi akımı kendini hayatın her alanında gösterirken, 1935 yılında kurumun ismi “Türkiye Kızılay Cemiyeti” oldu. Kuruluşa “Kızılay” adını büyük önder Atatürk verdi. Kızılay, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı’dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biriydi.Dünyanın neresinde olursa olsun, muhtaç ve korunmasız insanların her zaman yanında olan, zor durumda olanlara yardım eli uzatan Türk Kızılayı’nın hizmet anlayışı, aziz milletimizin yardımseverliğini, misafirperverliğini ve yüce gönüllülüğünü temsil etmektedir. Her zaman Türk Kızılayının ve Ürgüp Şubenin yanında olan Ürgüp Halkına  Teşekkür ederiz.” Dedi.