Nevşehir- Antalya Hızlı Tren Hattı İçin Zem Etüt çalışmaları sürüyor. Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Nevşehir'i Antalya buluşturacak Antalya’yı Kapadokya bölgesine bağlayacak hızlı trende zemin etüt çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve ekibiyle Antalya - Nevşehir Hızlı Tren Hattı için zemin etüt çalışmalarını değerlendirdiler.

Antalya’yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye bağlayan hızlı tren projesinde zemin Etüt ve fizibilite çalışmaları başladı.

Türkiye’nin turizm merkezi Antalya ile Nevşehir'i buluşturacak ve Antalya’yı Nevşehir Kapadokya bölgesine bağlayacak hızlı trende Nevşehir bölgesi için zemin etüt çalışmaları devam ediyor.

Antalya’dan Manavgat, Seydişehir, Konya, Aksaray üzerinden Nevşehir (Kapadokya) Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu projesi tamamlandığında her yıl ortalama 4,5 milyon yolcu ve 10 milyon ton yük taşınacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Zaman Taş Üstüne Taş Koyma Zamanı” diyerek Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan bu proje 2023 hedefine hızla ilerleyen Türkiye´nin önünün açık olduğunu gösteriyor. 2017 Yılında altyapısı, 2019 yılında da inşallah Antalya – Kayseri hızlı tren hattı Nevşehir’imizide içini kapsayarak, Nevşehir’in Kapadokya bütünlüğü içerisinde önemli bir turizm merkez olduğunu ülkemize gösterecek ve Nevşehir’ile Kapadokya’yı turizm amacıyla Antalya ya bağlanmasında öncü olacaktır” dedi.

Açıkgöz, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan bu Dev projeyi ilimiz Nevşehir’e ve Ülkemize kazandıran AK Parti Nevşehir Milletvekili arkadaşlarıma, Başbakanımız Binali Yıldırım a ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan a teşekkür ediyoruz" dedi.

Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, "Antalya- Nevşehir Hızlı Tren hattı etüd çalışmalarını TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve ekibiyle değerlendirdik. İnşallah 2017'de altyapı çalışmalarını bitireceğiz" dedi.


Hızlı Tren Türkiye’nin turizm merkezi Antalya ile Kapadokya’yı buluşturacak

Edinilen bilgiye göre Antalya’yı, Konya ve Nevşehir Kapadokya bölgesiyle Kayseri’ye ve dolayısıyla Ankara’ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak proje 2019’da tamamlanması planlanıyor.

Toplam 642 km’lik bir uzunluğa sahip tren yolunda güzergâhlar Kayseri-Nevşehir arası 41 kilometre, Nevşehir-Aksaray arası 110 kilometre, Aksaray-Konya arası 148 kilometre, Konya-Seydişehir arası 91 kilometre, Seydişehir-Manavgat arası 98 kilometre, Manavgat-Alanya arası 57 kilometre Manavgat-Antalya arası ise 97 kilometre olacak. Bu önemli proje tamamlandığında bölge için çok önemli olan yük taşımacılığı da gerçekleştirilecek.

 Hızlı tren hattının faaliyete geçmesiyle birlikte hem ulaşım ve ticarette hem de turizmde önemli ivme elde edilecek. Antalya’da Kapadokya Bölgesi’ne gelen turist sayısının hızlı trenle ilk etapta üç kat artacağı tahmin edilirken, istasyonların Nevşehir’in çeşitli yerlerinde yeralması şehrin konumunu zirvelere taşıyacak Hızlı Tren Güzergahı Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri demiryolu projesinin Nevşehir bölümünü kapsayan 65 km’lik projeye göre demiryolu Acıgöl ilçesinden Nevşehir il sınırına kadar girecek ve Avanos ilçesinden il sınırı dışına çıkacak.

Projeyle Nevşehir geçiş bölgesinde Acıgöl ve Avanos’ta birer istasyon yapılacak. Çalışmalarda Nevşehir’den çıkan hızlı tren hattı Sulusaray’da 1’nci Viyadük bitiminde hat Avanos’a tüneller ile bağlanıp, alt geçitler ile Kayseri – Nevşehir otoyolunu takip ederek Kayseri’ye bağlanacak. Bu istasyon da hızı 200 kilometreyi bulacak hızlı tren istasyonu olduğu gibi yük taşıma istasyonunu da bünyesinde barındıracak.

ANTALYA- NEVŞEHİR ARASI 3,5 SAAT

Etüt ve fizibilite çalışmalarının iki ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.