Nevşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen İftar Sofrası, Ramazan ayının ilk günü Atatürk Bulvarı üzerindeki Gül Bahçe’de kuruldu. 
 
Ramazan ayı süresince yoğun iş temposu nedeniyle evde aileleri ile iftarı yapamayacak durumda olan vatandaşların yanı sıra, dar gelirli vatandaşların nezih bir ortam içerisinde Ramazan ayının özelliğine uygun bir şekilde iftar yapabilmelerine imkan sağlanması amacıyla Nevşehir Belediyesi’nin  hayırsever işadamlarının katkıları ile geleneksel hale getirdiği iftar sofrası,  bu yıl yine Gül Bahçe’de  kuruldu.
 
Nevşehir Belediyesi’nin  aşçılarının damak tadına uygun bir konumda hazırladıkları sebzeli kebap, mercimek çorbası, pilav, salata ve lokma tatlısı ile  süslenen  iftar sofrasının birinci gününde vatandaşlar,   akşam ezanının okunması ile  ilk iftarı yapmanın heyecanını yaşadılar.
 
Ramazan ayı sürecinde Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 17 kişilik bir ekibin görev aldığı Gül Bahçe’deki İftar Sofrasından her gün 1500 e yakın kişinin  yararlanması hedefleniyor.