Yabancı Uyruklular Türkçe Öğreniyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de mülteci ve sığınmacı olarak bulunan yabancı uyruklular Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun düzenlediği kurslarda Türkçe Öğreniyor.

Çeşitli nedenlerle Ülkelerinden ayrılıp Türkiye’ye gelen ve belirli sürelerle ülkemizde mülteci ya da sığınmacı olarak bulunan Yabancı Uyruklu kişilere yönelik Türkçe kursu yıl boyunca devam ediyor.

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü merkez binasında düzenlenen kurslara 06 yaş grubundan itibaren hemen hemen her yaş grubundan katılım sağlanıyor.

Toplam 100 Saat üzerinden düzenlenen kurslara son birkaç yıldır ilginin arttığına dikkat çeken Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Yetkilileri, düzenlenen kurslar sayesinde yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de ve ilimizde bulundukları süre içerisinde hayatlarını idame ettirebilecek düzeyde Türkçe konuşabildiklerini, yazabildiklerini dile getirdi.

Suudi Arabistan, Irak, İran ve Suriye’den İlimize gelen Kişilerin katıldığı Türkçe kursunun bu dönemine 45 Kursiyer katılıyor. Kurs 09 Haziran 2014 tarihinde sona erecek.