Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Ağustos Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. 
Toplantı’nın açış konuşmasını yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Türkiye’de ilk kez halk oylaması ile  yapılan  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında  62. Hükümet’in  Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Ağustos  ayında  yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve akabinde kurulan 62. Hükümetin  ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi  Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ın  yoğun programı sebebiyle katılamadığı toplantıya  Başkan Vekili olarak katılan M. Ali Öbekli ise   NTSO ‘nın  Ağustos ayında yoğun bir faaliyet dönemi  geçirdiğini  belirterek, “Bu ay içerisinde özellikle  dış ticareti düşünen üyelerimize yönelik  fuar organizasyonları yapılarak üyelerimize sunuldu. Haziran Ayı içerisinde KOSGEB desteği ile  Kuzey Avrupa ülkelerine  turizm sektörüne yönelik   gerçekleştirilen başarılı bir organizasyondan sonra ,bu kez  imalat sektörüne yönelik olarak  Almanya Hannover  Ticari Araç ve Ekipmanları  Fuarı’na organizasyon gerçekleştirilmiş, ancak üyelerimiz tarafından yeterli   katılım sağlanamamıştır. Bu fuar sonrasında 19 -23 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Başkenti Paris’te gerçekleştirilecek SİAL  Gıda fuarı için çalışmalar tamamlanmış ve üyelerimize duyurusu  yapılmıştır. Hemen ardından İtalya’nın Bologna şehrinde gerçekleşecek Tarım Aletleri Fuarı  için çalışmalara şimdiden başlanmıştır..” Dedi.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından  verilen eğitim çalışmalarının da devam ettiğini  hatırlatan Öbekli, “. Odamızda  verilen Girişimcilik Eğitimlerinin bu yıl dördüncüsü  açıldı, bu eğitimlerde  100’e yakın girişimci  adayına  eğitim verildi. Bu eğitimlere devam edilmektedir.  Pazartesi günü yeni eğitimlere başlanacaktır. Odamızda gerçekleşen Hijyen eğitimlerinde ise  500 ‘e yakın  üyemiz  yada personeline hijyen eğitimi verilerek sertifikaları verilmiştir.  Talep halinde  bu eğitimlerinde üçüncüsü verilecektir.
Odamız tarafından Dış Ticaret Bilgilendirme semineri  5 Eylülde gerçekleştirilecektir. Bu seminerimizde de  Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından ihracat, ihracatla ilgili teşvikler, ve mevzuatlar  üyelerimize  anlatılacaktır.
Islah Organize sanayi Bölgesi’nde yaptırılacak olan arıtma  sistemi konusunda çalışmalar son safhaya gelmiş durumda olup  arıtma  ihale aşamasına getirilmiştir.” Şeklinde konuştu.
Meclis Toplantısına katılan KOSGEB Müdürü Necati Günaydın’da yurtdışı sektörel fuarlar ve KOSGEB projeleri hakkında  Meclis üyelerine  bilgiler verirken , önümüzdeki günlerde  eğitim projeleri hakkında işadamlarına bilgiler verileceğini sözlerine ekledi.