Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye´nin önünü kesmek ve büyümesini engellemek için bir çok oyunlar oynandığını belirterek, "Türkiye´nin istikrarını koruması ve büyümesi için 24 Haziran seçimleri çok önemli" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Erdoğlu, DSİ tarafından Nevşehir şehir merkezinde Kahvecidağ mevkiinde 2 ve Karşıdağ mevkiinde de 1 olmak üzere toplamda 15 bin metreküp kapasiteli 3 su deposu ve Derinkuyu ilesine bağlı Yazıhöyük beldesi ile Nevşehir merkez ilçeye bağlı Güvercinlik-Çardak taşkın su önleme tesislerinin temellerinin atılması törenine katıldı.

Nevşehir Valiliği önünde oluşturulan platformda düzenlenen temel atma töreninin açılışında konuşan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, temeli atılacak tesislerle ilgili bilgiler vererek, hayırlı olması temennisinde bulundular.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, dış güçlerin ve bazı çevrelerin Türkiye´nin büyümesi, kalkınması ve gelişmesini engellemek için çeşitli oyunlar oynadıklarını belirtti. Erdoğlu : “"AK Parti´nin kapatılma davası ile başlayan bu oyunlar,muhtıra,17-25 Aralık yargı darbe girişimleri ve  en son 15 Temmuz´da kendi besledikleri hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine kadar uzandı ve hala bu oyunlar devam ediyor. Kırk yıldır hazırladıkları bir haini, bir alçağı, bir casusu, FETÖ denen alçakla,  Türkiye´yi işgal ettirmeye çalıştılar. Ancak bu girişimler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın gerçekten cesaretiyle önlendi. Kahraman Türk Milleti’nin destansı kahramanlıklarıyla bu emellerine ulaşamadılar, ancak bu oyunlar devam ediyor. Biliyorsunuz güney sınırımızda bir terör devleti kurmaya çalıştılar. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatıyla bunlar önlendi. İşte bu oyunları bozmak için Cumhurbaşkanımız 24 Haziran´da sandığı sizin önünüze koydu. İnşallah istikrarın sürmesi için 24 Haziran seçimleri çok önemli. Büyük hedeflerimizin gerçekleşmesi için 24 Haziran´da da istikrarın büyük önemi var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100´üncü yılında yani 2023´te, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacaksınız´´ şeklinde konuştu.

Nevşehir’e  yapılan yatırımlara da değinen Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Nevşehir´e de büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Burada Bal Ormanları kurma projemiz var. Bu ormanlarda üretilecek ballar, turistlere satılacak ve böylece gelir elde edilecek. Ayrıca gelir getirici ağaçların dikimi için çiftçilerimizi, üreticilerimizi destekliyoruz´´ diye konuştu.

Törende daha sonra Bakan Eroğlu, DSİ tesislerinin temelini attı, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikalarının dağıtımını gerçekleştirdi. Eroğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı'nın, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi´neTafanaahçılık ve ikram hizmetleri uygulama tesislerinde düzenlediği Vefa iftarına da katıldı.

Burada AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatlarda görev yapan il başkanları,ilçe başkanları, AK Parti Kadın Kolları ve AK Parti Gençlik Kolları yöneticilerinin yanı sıra belediye başkanları ile birlikte vefa iftarında yapılan duanın ardından konuşmalara geçildi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar,AK Parti Nevşehir Milletvekili ve 27. Dönem AK Parti Nevşehir birinci sıra Milletvekili adayı  Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider’in yanı sıra AK Parti27. Dönem Nevşehir Milletvekili ikinci sıra adayı Yücel Menekşe ve AK Parti 27. Dönem Nevşehir Milletvekiliüçüncü . sıra adayı Emre Çalışkan ,iftara katılan partililerine hitaben selamlama konuşması yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI SEÇEN : “ YÜZYILIN SEÇİMİ İÇİN UYUMAYACAĞIZ”

Düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, 24 Haziran’da Türk Milleti için belki de yüzyılın en büyük seçiminin gerçekleştirileceğini belirterek, “24 Haziran’a kadar milletvekillerimizle ve teşkilat üyelerimizle uyumayacağız, soluklanmayacağız. “Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” düsturu ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başkanı yapmak için durmadan, dinlenmeden çalışacağız” diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da onur konuğu olarak, AK Parti Nevşehir İl Teşkilatının bugüne kadar görev yapan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür amaçlı olarak düzenlediği Vefa İftarına katılarak bir konuşma yaptı.

ÇOK BÜYÜK VE KIYMETLİ BİR AİLENİN ÜYELERİYİZ

Kudüs’de yaşanan katliamlarla bu yıl ki Ramazan ayını hüzünlü karşıladıklarını belirten Seçen:“Özlemle beklediğimiz 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’imiz, tüm İslam alemi için hayırlı olsun. Maalesef Kudüs’teki İsrail katliamlarından dolayı bu yıl Ramazanı hüzünlü karşıladık. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin, dayanışma ve yardımlaşmamızın en üst düzeye çıktığı bu anlamlı ve güzel Ramazan gününde, bir arada olmamıza vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’ye, Başbakanımız Binali Yıldırım Bey’e, il başkanımıza ve tüm AK Parti ailesine teşekkür ediyorum. AK Parti ailesi diyorum, çünkü gerçekten bizler çok büyük ve kıymetli bir ailenin üyeleriyiz. Bu büyük ailede bugüne kadar görev almış tüm parti mensuplarının alın teri var. Partimizin ahde vefa düsturuyla düzenlediği bu vefa iftarında, geçmişte bu kutlu davamızda aynı amaca hizmet etmiş herkese de ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

AK Parti’nin kurulduğu tarihten beri bir neferi olarak görev yaptığını anlatan Seçen, daha sonra şöyle konuştu:  “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduğu, 14 Ağustos 2001 tarihinden beri partinin bir neferiyim. 2004 yılında belediye seçimlerinde belediye meclis üyeliğiyle başlayan görevime, üç dönemdir başkan yardımcısı olarak devam ettim. Bu kutlu davada, 3 Mayıs’ta, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, AK Parti’nin yetkili kurul ve organlarının değerlendirmeleri sonucunda ve Belediye meclis üyesi kardeşlerimin de teveccühleri ile Nevşehir Belediye Başkanı olmak nasip oldu. Bu benim için büyük bir onur.” şeklinde konuştu.

YÜZYILIN SEÇİMİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Seçen, Nevşehirli seçmenlerin bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da AK Parti’ye desteğini sürdüreceğine inandığını kaydeden Seçen daha sonra şöyle konuştu :  “Önümüzde milletimiz için belki de yüzyılın en önemli seçimi var. Dün açıklanan milletvekili adaylarımız; Sayın Mustafa Açıkgöz, Sayın Yücel Menekşe ve Sayın Emre Çalışkan’a hayırlı olsun dileklerimi bu iftar yemeğinde iletmek istiyorum. Rabbim mübarek eylesin.  Nevşehir’imizin bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da AK Parti’ye tam destek vereceğinden hiç kuşkum yok.  24 Haziran’a kadar milletvekillerimizle ve teşkilat üyelerimizle uyumayacağız, soluklanmayacağız. “Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” düsturu ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başkanı yapmak için durmadan, dinlenmeden çalışacağız. Bu birlik ve beraberlik ruhuyla, 24 Haziran'a kadar durmak yok, yola devam. Bugüne kadar emeği ve katkısı olan tüm AK davalı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu vesile ile hepinizin Ramazan-ı Şerifini tekrar tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin.”

Vefa İftarında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her zaman olduğu gibi Nevşehir’e elleri dolu olarak geldiklerini belirterek, toplam 22 milyon TL’lik 5 ayrı yatırımın temellerinin atıldığını dile getirdi ve bu tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye’nin demokrasi tarihinde vazgeçilmez bir öneme sahip olan 24 Haziran seçimlerinin yine bu milletin birlik ve beraberlik içerisinde ,Türkiye üzerine oynanan oyunlara karşı dimdik durarak, Türk Milletinin   umudu olan AK kadroların lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapacağını ve AK Parti’yi de  TBMM’inde de yine çoğunluğu elinde bulunduran parti haline getireceklerine inandığını kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra Niğde’de gitmek için Nevşehir’den ayrıldı.