Dört aylık bilanço sınıra yakın ve yurt içindeki bir çok pkk kampı yerle bir edildi yüzlerce pkklı faal militan ölü/diri etkisiz hale getirildi.

Binlerce silah, tonlarca mühimmat ile önümüzdeki bahar mevsiminde ağır bir saldırı trafiğine hazırlanan pkk terör örgütü kendisine karşı güvenlik unsurlarının topyekün birlikte verilen mücadele karşısında nakavt olmuşa benziyor.

Önceki yıllarda yurt içinde her halukarda 500-700 arası militanını bulundurup istediği anda istediği zamanda eylem gerçekleştirme kudretine sahip olan örgütün sınırlardan geçişlerinde sıfıra indirildiğini hesaba katacak olursak önümüzdeki bahar aylarında eylem yapamayan kılını kıpırdatamayan bir pkk terörü bizi bekliyor..

Tüm bunların yanısıra halk içindeki milis desteği ve para muslukları kesilen pkk'nın kuruluşundan bu yana bu kadar ciddi bu kadar bitirici bir mücadele ile karşı karşıya kalmadığı düştüğü pozisyondan anlaşılmaktadır..
Zira Doğuda vatandaşlarda pkk lı hain teröristle adeta Türk silahlı Kuvvetlerine terk ederek geçicide olsa evlerini terk ediyorlar.Büyük bir temizlik yapan Askerlerimiz pkk terörünün köklerini kurutmaya kararlı oldukları ve önümüzdeki bahara kadar, gerektiğinde inlerine girip ülkemizin birlik ve dirliğini , Türk - Kürt kardeşliğini bozan melunlar için her türlü kararlılığı gösteriyorlar.


İtirafla gelen gerçekler: PKK Bitti Bitiyor...

PKK'dan kaçarak teslim olan teröristler, TSK'nın Kuzey Irak'taki operasyonlarını anlattı. Türk savaş uçaklarının tarafından yapılan hava operasyonundan kurtulmayı başararak güvenlik güçlerine teslim olan 4 terörist, güvenlik güçlerine verdikleri ifadelerinde PKK’nın kendilerine para karşılığında kandırarak saflarına kattıklarını söyledi.

Hava operasyonundan şans eseri kurtularak güvenlik güçlerine teslim olan teröristler, PKK’nın Gara, Metine ve Zap kamplarında zor şartlar altında yaşamak zorunda kaldıklarını anlatarak, kendilerinin girmelerinin yasak olduğu ve istihbarat raporlarında “PYD unsurlarına eğitim verilen bölge” olarak geçen Gara kampının kuzey doğusundaki yere, çok sayıda yeni model arazi araçları ve kamyonlarla sandıklar içinde mühimmat taşındığını, bu işi yapanların Kürt değil, İngilizce konuşan kişiler olduğu bilgisini verdi.

Hükümetin verdiği kararlı tutumla birlikte içerde ve dışarda sürüdürlen çalışmalarla hain pkk teröründe artık sona gelindi.

Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ile Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde operasyonlar sürüyor.

Operasyonların yoğunluklu yapıldığı Sur, Cizre ve Silopi'de şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 5 ilçedeki operasyonları 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albayın yönettiği öğrenilirken, 10 bin askerin sevk edildiği ilçelere 5 bin askerin daha sevk edileceği belirtiliyor.
Terör örgütü PKK'nın ve gençlik yapılanması YDG-H'nin kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve gerçekleştirdiği terör eylemleri nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçelerde operasyonlar sürüyor. Operasyonları devralan TSK, bölgeye yığınak yaptı. Şu anda Sur, Dargeçit, Nusaybin, Cizre ve Silopi'de devam eden sokağa çıkma yasakları çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonları 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albayın yönettiği öğrenildi.

Havadan ve karadan yürütülen operasyonlar için bölgeye şu ana kadar 10 bin askerin sevk edildiği bildirilirken, Bolu, Isparta ve Manisa'dan 5 bin topçu ve komandonun sevk edilmesi için de çalışmaların tamamlandığı kaydedildi. Operasyonların, 24 tank, 10 obüs, 85 kirpi ve benzeri zırhlı araç ile 6 iş makinesiyle yürütüldüğü de belirtildi. Operasyonlara ayrıca Türkiye'nin çeşitli illerinden bölgeye sevk edilen binlerce özel harekat ve terörle mücadele polisi de katılıyor.