Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, ilimizdeki işveren ve çalışanları sosyal güvenlik kavramı hakkında bilgilendirmek amaçlı istişare toplantıları düzenlemeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba, bu çalışmaları yürütürken asla işverenleri cezalandırmak düşüncesinde olmadıklarını, işverenlerin ve çalışanların sosyal güvenlik kavramı hakkında bilinçlendirilmelerine büyük önem verdiklerini belirtti.

SGK İl Müdürü Yıkarbaba, “Kayıt dışı istihdam Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bizim ana çalışma unsurlarımızdan birisidir. Tabi bu çalışmayı yaparken çalışanların sigortasız çalıştırıldıklarına dair beyanları ile bu çalışmaya başlıyoruz. Bunu yaparken, yapılan soruşturmanın ana unsuru ne ise onun üzerinde duruyoruz. Onun dışında herhangi bir kimseye eziyet etme ya da zulüm verme gibi düşüncemiz asla olamaz ve olmadı. Bu çalışmaları yaparken amacımız ceza yazmak değil, önceliğimiz rehberlik yapmak. Bilgilendirmek ve bilinçlendirmek istiyoruz vatandaşlarımızı. İlimizde sosyal güvenlik algısının yerleştirilmesi ve yayılması amacıyla eğitimler vermeyi düşünüyoruz. İşverenlerimize ve çalışanlarımıza yönelik yapmayı planladığımız bu çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde daha da hız kazandıracağız. Düzenleyeceğimiz istişare toplantılarında sosyal güvenlik kurumu mevzuatını ve bu konuda yapılan çalışmaları bizzat işverenlerimize ve çalışanlarımıza anlatacağız. Çalışmalarımız esnasında karşılaşılan eksiklikler varsa eğer bunları kendi eksikliğimiz olarak görerek bir an önce bunların telafi edilmesini sağlamaya gayret edeceğiz. Bu çalışmaları yaparken bir kez daha ifade etmem gerekirse, ceza yazmak değil, işverenlerimizi ve çalışanlarımızı bu konularda bilinçlendirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.