Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın yayın kuruluşları mensuplarıyla yemekte bir araya geldi.

Uzun süredir İlimizde görev yapan basın yayın kuruluşları mensuplarıyla bir araya gelemediklerinin altını çizen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur’un düzenlediği basın toplantısına Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca’nın yanı sıra Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici’nin il dışında olmasından dolayı cemiyeti temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çamur, İlimizde görev yapan basın yayın kuruluşları mensupları katıldılar.

İl merkezindeki bir restaurantta düzenlenen basınla istişare toplantısında Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur çarpıcı açıklamalarda bulundu.

IP Numarasıyla Tespit Ettik, Eski Milli Eğitim Müdürü Haberlere Yorum Yazıyormuş…

İlimizde görev yaptığı ilk günden itibaren Nevşehir’in hemen hemen her konuda eğitim sorunlarına dikkat çekmeyi sürdürdüklerini kaydeden Uğur, internet sitelerinde yayınlanan bazı haberlere eski milli eğitim müdürü Osman Şimşek’in yorum yaptığının belirlendiğini belirtti.

Uğur, “Zaman zaman bizim hareketimizi beğenmeyen taraf tarafından internet sitelerinde yayınlanan haberlere ilginç yorumların yapıldığını gördük. Türk Eğitim-Sen Nevşehir’de tarihinde ilk bin 900 sayısına ulaştı. Üniversite dahil bu rakamın içerisine. Milli Eğitimde en fazla bin 500 rakamını gördük. Şu an bin 300 dolayında. Bu daralma neden oldu derseniz. Referandum da Türkiye Kamu-Sen referanduma hayır dedi. Bilinen sendika referandumu destekledi. Hatta FETÖ örgütü ve lideri elimden gelse mezardan çıkartıp oy kullandıracağım demişti. O dönem biz ciddi bir duruş sergiledik. Yine 2013 yılında dönemin milletvekilleri FETÖ’cülerle bir olarak aktif-sen üyelerini diğer sendikaya geçirterek bizden yetki almanın gayreti içerisinde oldular. 2014 yılında inanılmaz bir müdür ve müdür yardımcılığı ataması oldu. Değerleri ile örtüşmemesine rağmen bizden ayrılan üyelerimizde malum sendikaya üye oldular. Ve çok büyük düzeyde bir müdür ve müdür yardımcısı atamaları yapıldı. Tüm bunlara rağmen 300 sayılık bir küçülme yaşandı. Bu oldukça makul. Şu anki üye sayımız bin 500. Bunu şunun için anlattım. Bazen birileri yorum geçiyor. Eski milli eğitim müdürü Osman Şimşek geçiyor. Bunu tespit ettik IP numarasıyla. Başkan sen üye sayısını bin 900’den bin 200’e düşürdün diyor. Böyle bir rakam yok. Mütabakat arşivimizde bu rakamların hepsi var” açıklamalarında bulundu.

Türk Eğitim-Sen Ülkemizin Birlik ve Bütünlüğünden Yanadır…

Açıklamaları arasında ilimizde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan mitinglere de değinen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türkiye Kamu-Sen’in ve Türk Eğitim-Sen’in Türkiye’nin bölünmüz bütünlüğünden, birlik ve beraberliğinden yana olduğunun da altını çizdi.

Uğur, “İlimizde darbe girişimi sonrasındaki yapılan mitinglere ilk anlarda biz alanlara gitmedik. Yağıcılık yapıyorlar denmesin diye. Ama tüm arkadaşlarımıza gidin dedik. Çok büyük bir üye kitlemizde orada bulundu. Mitinglerin finalinde orada olmamız gerekiyordu. 4.5 saatlik süreyle orada bulunduk ve Türk Eğitim-Sen olarak ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, demokrasisine sahip çıktığımızı açıkça gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz” dedi.