Nadir bir doğa olayı olan 'Mavi Süper Kanlı Ay', en son 1886 yılından sonra yarın gece tekrar kendini gösterecek. Bu muhteşem görüntüler için tüm Dünya'da nefesler tutuldu. 

NASA'dan yapılan açıklamaya göre, yarın gece, Ay Her zamankinden daha büyük gözükecek.  ‘Mavi ay’, ‘Süper ay’ ve ‘Kanlı ay’ işte Bu üç olay yarın gece aynı zamanda görünecek ve yaklaşık 1 saat 16 dakika sürecek. Bu eşsiz görsel doğa olayı Nevşehir Kapadokya bölgesinden de çıplak gözle gözlemlenebilecek.​


MAVİ AY ,SÜPER AY VE KANLI AY NASIL OLUŞUR?
Aynı takvim ayı içinde iki dolunay görülmesine  ‘Mavi ay’ deniyor ve bu olaya 2.5 yılda bir rastlanıyor. ‘Süper ay’ ise, Dünya’ya en yakın olduğu noktada Ay’ın normalden büyük görünmesine verilen ad ve Bu olay ise 411 günde bir yaşanıyor.‘Kanlı ay’ ise ay tutulması öncesi Dünya’nın gölgesinin Ay’a düşmesiyle oluşuyor.


Süper Kanlı Mavi ay tutulması nasıl oluyor
Süper olması dünyaya yakın mesafede olmasından. Kan olayı ise şöyle; bütün tutulmalar tam değildir. Ay ucundan açık da tutulur. Tam ay tutulmalarında ayın etrafında kızıl bir hale oluşmasından dolayı kanlı ay tutulması deniyor. Mavi olması ise bir ay içinde iki dolunay meydana gelmesidir.


Bir daha ki "Mavi Süper Kanlı Ay'ın 2037 yılında yaşanması bekliyor. 

Nevşehirliler yarın gece bir tarihe daha tanıklık edecek. Yarın gece Mavi Süper Kanlı Ay’ı kaçırmayın ...!

Kaynak: Sabah Gazetesi