Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından Yenişehir Fuar Alanında düzenlenen Gıda İş Geliştirme Platformu’na katıldı. Organizasyona Valimizin yanı sıra milletvekillerimiz, il protokolümüz, çok sayıda firma temsilcisi ve vatandaş da iştirak etti.
     Valimiz yaptığı konuşmada ülkemizin 2023’te dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi arasına girme yolundaki yürüyüşünde bu buluşmaların anlamlı, değerli ve gerekli olduğunun altını çizerek, sektörel işbirliğinin önemine dikkat çekti. Gıda ve gıdaya dayalı üretimin dünyanın en önemli ve stratejik üretim alanlarından biri olduğunu, Türkiye’nin en önemli üretici ülkelerinden bir olduğunu, üretim kalıp ve modellerinin hijyenden depolamaya, lezzet analizinden pazarlamaya kadar tüm temel değerler ışığında yeniden şekillendirilmesinin gerektiğini vurgulayan Valimiz;

     “Tüketim talebinin anlamı üretimi belirlemelidir. Bu değerler firma, kurum ve sektör bazında paylaşılarak doğruya hep birlikte ulaşılmalıdır. Ben’i biz’e dönüştürmeden, güçlerimizi birleştirmeden aynı hedefe inanç, kararlılık ve azimle birlikte yürümediğimiz zaman başarıya ulaşamayız. Ülkemizin kentlerimizin ve bizim çalışmalarımız ancak bu doğrultuda çalışırsak sonuç verir.

       Bu organizasyonların anlamı kentimizin büyük yürüyüşünde ona ayrıca değer katmasıdır. Mersin büyük değerleri olan ve her alanda büyük olma iddiasını gün geçtikçe geliştiren bir kenttir. Ancak unutmamalıyız ki büyüklük, sadece söylemekle değil, aynı hedef doğrultusunda büyük gayretleri ve katkı sunmayı gerektirir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

        ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, bu platformda 11 ilden 37 TUSKON üyesi gıda sektör temsilcilerinin bir araya geldiğini bu ve benzer organizasyonların ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

        Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) Başkanı Ahmet Coşkun Mersin’in tarım ve gıda sektöründe çok önemli bir il olduğunu kaydetti.

     Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Mersin’in çok büyük potansiyeli olduğunu ve her geçen gün bu potansiyeli geliştirdiğini, TUSKON olarak Mersin’i çok önemsediklerini dile getirdi.

        MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, bölgesel işbirliğinin önemine dikkat çekti ve bu alanda Mersin için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

   Konuşmaların ardından Valimiz, sponsor kuruluşlara plaket verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ise, standları gezerek firma temsilcileriyle sohbet etti. 02.11.2013