Akrilik boya dış cephe boyama için kullanılabilen su bazlı boya demektir. Akrilik nedir: Akrilik boya akroliğin oksitlenmesi ile oluşur ve bazı dış etkenlere maruz kalarak çok kokulu ve renksiz bir maddeye dönüşür. Akrilik sadece boyama için değil birçok alanda kullanılabilmektedir. Orlon yapımı, levha yapımı, cam, iplik ve elyaf yapmak için kullanılabilir.

Akrilik aynı zamanda reçine ve plastik olarak da değerlendirilebilir çünkü bunları yapmak için akrilik maddesi kullanılmaktadır. Esnek ya da sert, yumuşak ya da katı olarak üretilebilen akrilik birçok alanda kullanıldığı üzere son derece kolay bir kullanıma sahiptir. Sıvı halde olan akrilik malzemeleri, optik yapımı ya da elyaf yapımı gibi alanlarda kullanılabilir. Akriliğin kimyasal şekilde oluşturulması ise biraz maliyetlidir. Bu nedenle ufak bir akrilik boyaya farklı boyalara göre daha çok para harcanmaktadır.

Akrilik kapak ise 1 mm olarak hazırlanmış çok parlak akrilik levhaların mdf ürünlerinin yüzeyi kaplanarak özel bir yöntem ile yapıştırılması sonucu elde edilen kapaktır. Çizilmez, paslanmaz, korunaklıdır. İleri teknoloji ile üretilen akrilik kapaklar biraz maliyetli olabilir. Genellikle sanayi ürünlerinde kullanılır. Çok zengin bir renk gurubuna sahiptir ve ultra parlak olarak üretilir. Birçok alanda kullanılabilir. Sanayi ürünlerinden ev ürünlerine kadar her alanda kullanışlı olması ve şık olması nedeni ile çok tercih edilir.

Akrilik levha akrilik maddesinin hazırlanmasından sonra gerekli forma getirilmesi ile oluşturulan levhadır. Birçok alanda kullanılabilir. Özellikle sanayi ürünleri ya da kaplamalarda kullanılan akrilik levha paslanmaz, parlak ve çok fazla renk seçeneği olması nedeniyle çok tercih edilmektedir. Akrilik plaka ise akrilik levhaların amaca uygun şekilde biçimlendirilmesi sonucu oluşturulmaktadır. Kullanım alanları her yer olabilir. İstenilen her yere akrilik plaka ile kaplama yapılabilir.

Akrilik kumaş hayatımızın her yerinde kullanılmaktadır. Giydiğimiz kıyafet ya da ev tekstili ile ilgili hazırlanan tüm kumaş eşyalarda akrilik kumaş kullanılmaktadır. Üretilen kumaşların içerisinde akrilik yapılan ham maddeler bulunan akrilik maddenin oluşturulması ile bunları elyafa dönüştürmek sonucunda akrilik elyaf oluşur akrilik elyaftan oluşturulan iplikler ile ise kumaş dokunduğunda buna akrilik kumaş denir. Bu sayede akrilik kumaşlar ile yapılan her şey hayatımızın kullanım alanlarında yerini alır.