Faiz ödemeleri, satın alınmak istenen bir arabanın, normal değerinden çok fazla ödemeyi gerektirebilir. Ayrıca yapılan taksitlendirmeler bunu en temel yapıda arttırarak, normalde fazla bir tutarı gösterebiliyor. Özellikle uzun yapılan taksitlendirmeler, faiz bedellerinin artmasına ve bankaların bu konuda büyük bir uğraşı ortaya da çıkarmasına ayrıca bir etken olmaktadır.
Aynı durum senetli satışlarda da geçerli olsa da, Birarabam firması, senet üzerinden faiz eklemesi olmadan ve vade farkı ücretlendirmesi yapmadan, senetli bir araç satın almaya yeni bir yöntem uygulamaktadır. Uygun ödeme planlarını sağlayan mantığı üzerinden faizsiz araba  alma olanağını senet üzerinden işlem görmektedir. Yasal süreçlerle yapılan tüm bu işlemler, bir kişinin kendine ait bir otomobil sahibi olabilmesine imkân veriyor.
Temel özelliklere bakıldığında firmanın ülkemizde yenilikçi ve başka bir sistemde görülmeyen bir düzeni getirmekte olduğunu söylemek mümkündür. Buna göre;
  • Bütçeye uygun bir vadeleme yapılmaktadır,
  • Uzun, orta ya da kısa vadeler yapılarak, senet ile ödeme imkânı bulunuyor,
  • Taksitlendirmeler için alınan bir ek ücret bulunmuyor,
  • Faiz eklentisi olmadan, arabanın gerçek bedeli üzerinden satın alınabilmesi mümkün kılınıyor,
  • Türkiye’nin her bir ilinde istenilen otomobil için bu tür bir atılım sağlanıyor,
  • Peşinat ödemesi de olmadan, doğrudan senet ile vade faiz ödenmeden gerçekleştirilmektedir
Böylece faizsiz araba alma olanağı, senet üzerinden Birarabam firması tarafından sağlanıyor. Uygulanan bir sistem ile normalde senet ile alınan faiz, vade farkları ya da diğer ücretlendirme gibi endişe edici hususların bulunmadığını da söylemek mümkündür.
Peki Faiz Ödemeden Araba Sahibi Olmak İstiyorum. Ne Yapmalıyım?
Faizsiz araba almak için izlenmesi gereken en temel yol, Birarabam.com sitesine girmek olacaktır. Ana sayfada telefon numarası ve form alanı bulunur. Eğer kendiniz firmayı arayıp, tüm bu senet ile peşinat ödemeden, faizsiz ve uzun vadelerle araba almak istediğiniz hakkında bilgi alabilirsiniz. Form alanını doldurarak da, firmanın sizi aramasını ve yine tüm bu bilgileri alabilmenizde mümkündür. Temel açıdan bakıldığında tüm bu süreçler hakkında bilgi sahibi olabilir, nasıl bir ödeme planı olduğu, yasal süreçler ve diğer adımlarda öğrenilebilmektedir.