Geleneksel düşüncelere göre dersi birebir, yüz yüze almak her zaman daha iyidir ama gelişen teknoloji ve sunulan imkanlar sayesinde internetten alınan dersler daha kaliteli hale gelmiştir. Üstelik artık insanların eskisi gibi geniş vakitleri olmadığından, trafikte yaşanan zaman kaybı had safhada olduğundan, iş ve eğitim hayatının eskiye oranla daha çok zaman alıyor olmasından internet üzerinden dil eğitimi almak daha akıllıca bir yöntem olarak kabul görüyor. İnternetten dil eğimi konusunda adresini ziyaret ederek detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.





Almancanın zorluk seviyesine yönelik net bir şey bulmak imkansızdır. İnsanların öğrenme süresi, derslere ayırdığı vakit, hangi seviyede Almanca öğrenileceği dilin öğrenimindeki zorluk seviyesini belirlemektedir. Almanca da diğer tüm diller gibi internetten üzerinden öğrenilebilir.



Almanca Nasıl Öğrenilir?

Almanca öğrenmek için var olan bütün materyallerden faydalanabilirsiniz. İnternetten alacağınız özel dersleri videolar, müzikler, eğitim setleri, Almanca romanlar, hikaye kitapları ile destekleyebilirsiniz. Dil öğrenmek için kendinizi eğitime tam anlamıyla vermelisiniz. Almanca konuşulan çevrelerde bulunmak, ilerleyen dönemde anadili Almanca olan eğitmenlerle çalışmak dili daha ileri seviyede konuşabilmenize yardımcı olacaktır.



İnternetten Almanca Öğrenmek Mümkün mü?

İnternetten Almanca öğrenmek elbette mümkün. Skype'ın ses ve görüntü kalitesi ile alacağınız özel dersler hakkında  adresinden bilgi edinebilirsiniz. Derslerinizi planlayabilir, eğitmeninizi seçebilir, bütçenize uygun bir eğitim planlaması yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden aldığınız derslerde öğrenimin yeterli olmayacağı düşüncesini tamamen aklınızdan çıkartmalısınız. Preply.com'da binlerce öğrenci yaşadığı deneyimi paylaşmış ve memnuniyetlerini dile getirmişlerdir. Derslere gerekli ilgiyi gösterdiğiniz müddetçe internetten aldığınız derslerle Almanca öğrenebilmeniz mümkündür. Aksi durumda yüz yüze eğitim alsanız da öğrenme konusunda ciddi bir yol kat edemezsiniz.



Almanca Ne Kadar Zamanda Öğrenilir?

Almanca ile diğer dillerin öğrenim süresi konusunda ciddi farklılıklar yoktur. Eğitime ayırdığınız vakit, derse verdiğiniz ilgi öğrenim sürenizi etkileyecektir. Ne kadar süre öğreneceğinize yönelik net bir bilgi edinmeniz olasılıksızdır. Günde, haftada kaç saat ders aldığınız, derslerin süreleri, eğitmenin öğretme konusundaki başarısı, öğrencinin derse kendisini yeterince verip vermemesine bağlı olarak dil öğrenme süreniz değişiklik gösterecektir.



Almanca Eğitimi Veren Online Siteler

Dil eğitimi veren sitelerin sayısı hayli fazladır. Bu nedenle tercihini yaparken sıkı bir inceleme yapmalı; özellikle de siteleri kullanmış olan öğrencilerin, site hakkındaki yorumlarını detaylıca incelemelisiniz. Dil eğitimi veren her sitede, Almanca eğitimi göremeyebilirsiniz. Önceliğiniz Almanca öğrenmekse önce sitede Almanca eğitimi verilip verilmediğine bakmalısınız.



Eğitmenleriyle, öğrencileriyle dil eğitimi konusunda çığır açmış, kendine has bir yöntem belirlemiş Preply.com'da en iyi eğitmenlerle Almanca eğitimi alabilirsiniz.

Bazı dil eğitimi siteleri bünyesinde sadece video, metin, sesli eğitim gibi hazır materyallerle eğitim vermektedir. Amacınız online dil eğitimi almaksa bu hususa dikkat etmelisiniz. Bu tür materyaller dili öğrenmenize doğrudan etki etmeyip sadece destek olabilirler.



Preply İle İnternetten Almanca Öğrenin

Preply ile internet üzerinden eğitmeninizi seçebilir; Skype ile özel derslere başlayabilirsiniz. Preply'in internet sitesi üzerinden Almanca eğitimi veren çok sayıda eğitmenden birini tercih edebilirsiniz. Site üzerinden eğitmenlerin müsaitlik durumlarını, haftalık ders programlarını, öğrencilerden aldıkları puanları ve kendi tanıtımlarını görebilirsiniz.



Üstelik site üzerinden sadece dil eğitimi değil; Almanca ile ilgili sınavlara hazırlık için de eğitim alabilirsiniz. Saati 2 dolar gibi uygun bir fiyattan başlayan dersler ile internet üzerinden kolaylıkla Almanca öğrenebilirsiniz. Hem bütçenize hem günlük planınıza uygun olarak alacağınız dil eğitimini anadili Almanca olan eğitmenlerle online buluşmalarınıza alabilirsiniz.



İnternetten Almanca Dersi Ücretleri

İnternetten alacağınız Almanca derslerinde fiyatlar çok geniş bir yelpazededir. Öncelikle online eğitim vermeyen, hazır materyaller sunan sitelerde bu materyaller için sabit bir ücret ödersiniz ve yayınlar karşınıza çıkar.



Eğitimi online olarak veren sitelerde sistem genellikle ders saati başına ücretlendirme şeklindedir. Preply'de karşınıza çıkan Almanca eğitmenleri listesinde, ücret bilgilerini de görebilirsiniz. Almanca eğitiminde ücretler ders saati başına  8 dolar ile 45 dolar arasında değişiklik göstermektedir. Saati 25-30 dolar gibi rakamlara hayalinizde olan Almanca eğitimini alabilirsiniz.



Preply eğitmenlerine ders için ödediğiniz ücretler tamamen Preply güvencesi altındadır. Eğitmeni beğenmemeniz, herhangi bir nedenle dersin yapılamaması gibi durumlarda paranız tarafınıza iade edilmektedir. Güven ve kalitenin eğitim ile birleştiği bu noktada en uygun sürede Almanca eğitimi alabilirsiniz.



İnternetten Almanca Dersi Almak için Gerekenler

İnternet üzerinden Almanca eğitimi almak için temelde az da olsa bilgisayar bilgisine sahip olmalısınız. Eğitimleri online alabilmek için internet bağlantısı olan bir bilgisayara, bilgisayarınızda yüklü online iletişim kurabileceğiniz bir uygulama gereklidir. Online iletişim konusunda en çok tercih edilen uygulama Skype olup Preply'de de kullanılmaktadır.



İnternetten Almanca dersi almak için bilgisayarı, Skype'ı başlangıç seviyesinde biliyor olmanız yeterlidir. Ders sırasında yanınızda yine not alabileceğiniz bir kalem ve defter bulundurmalısınız. Böylelikle bir sonraki derse kadar öğrendiklerinizi tekrar edebilir, bir sonraki derse hazır olarak katılabilirsiniz.