Çalışan herkes çalışma hayatının bir bölümünde ne zaman emekli olacağını hesaplamaya çalışmıştır, tabi ki geçtiğimiz yıllarda bu hesaplama insanların aklına gelen bir düşünce olarak değil de, bir zorunluluk olarak insanların karşısına çıkıyordu. İnternet günlük hayatımıza oldukça önemli katkılar sunmaktadır. Bu doğrultuda eskiye nazaran çok daha hızlı bir şekilde resmin işlemlerin yürütülmesi mümkün hale gelmektedir. Günümüzde artık ne zaman emekli olabilirim sorusunun cevabını internet aracılığı ile rahatlıkla bulabiliyorsunuz. E-devlet sistemi üzerinden yapılan sorgulamayla birlikte ne zaman emekli olabileceğinizi rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Elbette bu  E-devlet sistemine giriş yapabilmeniz için yapmanız gereken bazı işlemler var. Tabi ki bu işlemler geçmiş zamanlarda ki gibi zor ve zaman kaybına neden olmuyor.



E-Devlet sistemi ve Ne zaman emekli olabilirim problemi



Sisteme katılabilmeniz için bir PTT şubesine giderek E-devlet şifresi almanız yeterli olacaktır. Daha sonra TC kimlik numaranız ve aldığınız şifre ile birlikte E-devlet sitesine giriş yaparak sisteme giriş yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden birçok devlet işlemini yapabildiğiniz gibi sigorta borçlarınızı, primlerinizin yatıp yatmadığını ve emekliliğinize ne kadar kaldığını öğrenebilirsiniz. E-devlet sistemi sayesinde ne zaman emekli olurum sorusuna da kesin olarak bir cevap bulabileceksiniz. Böylece çok daha etkin bir şekilde emekliliğinize dair kararları almış olabileceksiniz.



Ne zaman emekli olurum sorusunun çözümü



E-devlet uygulamasının hayatımıza girdiği andan itibaren, emeklilik işlemlerine dair çok daha ayrıntılı bilgilerin edinilmesi mümkün olmaktadır. Ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtı esasında ne zaman çalışmaya başladığınızla yakından ilgilidir. Zira son zamanlarda çıkartılan kanunlar ile emeklilik yaşlarına dair yeni düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Bu doğrultuda prim sayısını öğrenebilmek içinde farklı kanallardan destek almak gerekli olmaktadır. Günümüzde internetin yaygınlaşması sayesinde prim gün sayılarına dair ayrıntılı bilgilerin edinilmesi mümkün olmaktadır. Bu durum da doğal olarak insanların zaman kazanmalarını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra SGK kurumunun bulunduğu yerlere giderek ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt bulmak mümkün olmaktadır. Bütün bu bilgiler ışığında ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt aramak için en mantıklı çözüm yolu olarak internet sitemiz karşımıza çıkmaktadır.

Kaynak : sgk