Üç tarafı sularla çevrili olan ülkemizde bilinen ve bilinmeyen sayısız plaj bulunmaktadır. Dünya genellemesine bakıldığında Türkiye, 454 mavi bayraklı plaja sahip bir ülke olarak 4.sırada yer almaktadır. El değmemiş plajları, bakmaya doyulmayan doğası ile huzur veren pek çok bölgeye sahip olan Türkiye, her yıl yerli yabancı sayısız turisti bu plajlarda ağırlamaktadır. Mavi bayraklı plaj içeriğini bilmeyenler için açıklamak gerekirse, bu bayrağın asılı olduğu plajların güvenli ve temiz olduğu ifade edilmektedir. Mavi bayraklı plajların her birinde eğitimli cankurtaranlar vardır. Gelin şimdi Türkiye’de bulunan mavi bayraklı plajlar arasından en çok beğenilenlere birlikte bakalım.

Eğer Türkiye’de hangi şehirde tatil yapacağınıza karar veremediyseniz sitesini ziyaret ederek yorumları okuyup, destinasyonunuzu belirleyebilirsiniz.

Kaputaş Plajı - Antalya

Kayalıklar arasına gizlenmiş saklı cennet denilebilecek bu plaj uzun yıllardır popülerliğinden bir şey kaybetmeden konuklarını ağırlamaktadır. İncecik kumu ve dibini görebileceğiniz tertemiz denize sahiptir.

../Downloads/2676224849_c6ab42497c_z.jpg

Ilıca Plajı - Çeşme

Eğe denizinin en ünlü plajlarından biri olan Ilıca plajı, oldukça uzun parıldayan bir sahile sahiptir. Açık mavi dibi görünen deniziyle görenleri büyülemekte ve en sık tercih edilen plajlardan biri olmaktadır.

../Downloads/7937045474_34e38130f6_z.jpg

Kelebekler Vadisi - Fethiye

Adını kartpostallara kadar yazdıran plaj Türkiye’de en ünlü plajlar arasındadır. Doğa ve denizin iç içe geçtiği bölgede huzurla tatil yapılabilmektedir.

Hisarönü Körfezi - Marmaris

12 metre genişlik 450 metre uzunluk ile Marmaris Tavşanbükü mevkiinde bulunan plaj, en çok ziyaretçi çeken yerlerden biridir. D-Hotel Maris bünyesine bağlı olan plaja dışarıdan gelenler ücretle girebiliyor.

Yalı Çiftliği SeaGardenll - Bodrum

Çam ağaçlarının arasından kısa bir yolculuk ile ulaşabileceğiniz plaj 540 metre uzunluk ile 30 metre genişliğe sahiptir. Altın sarısına çalan tertemiz kum ve denizine birde müthiş doğası eklenince kavuran sıcaklarda dahi hafif esintili havasıyla keyifle tatilinizi yapabilirsiniz.

Kalenyakoyu-HillsideBeachClup - Fethiye

650 metre uzunluğa sahip olan plaj, doğanın tam ortasında sessiz sakinliğiyle bilinmektedir. Huzur dolu bir tatil geçirmek isteyen kişiler için en çok rağbet gören yerlerden biridir.

Özdere Orta Dere Mahalle Plajı - İzmir

20 metre genişlik ile 1800 metre uzunluğun yanı sıra incecik kristalimsi kuma sahip olan plaj çevresinde otel ve kamp alanları bulunmaktadır. Tatil anlayışınıza göre konaklama yapabilir ve bu mükemmel plajın keyfini çıkarabilirsiniz.

Akvaryum Koyu - Karaburun

Plajın uzunluğu sadece 30 metredir ama oldukça fazla ziyaretçiye sahiptir. Bunun nedeni ise hem arka kısmında yeşil alana sahip olması hem de adı gibi 10 metre kadar derinlikle rengarenk balıklar sahip olarak akvaryum özelliğini içermesinden kaynaklıdır. Özellikle dalış meraklıları bu plajı ziyaret ederek, zengin balık türlerini görebilirler.

D-Marin- Göcek Plajı - Göcek

Dağlarla çevrilmiş olan Göcek limanın sonuna doğru konumlanan Swissotel Göcek Plajı 3 iskeleye sahiptir. Çam ormanıyla çevrelenmiş bu plaj kesinlikle görülmeye değer güzelliktedir. Türkiye’de en fazla ziyaret edilen bir alan olmasıyla da güzelliği tescillenmiştir.

Türkiye, dünyanın en güzel yaz tatili destinasyonlarından biridir. Hem tarihi hem de plajlarıyla ön plana çıkan şehirleri keşfetmeye adresinden devam edebilirsiniz.