Bugünkü yazımızda sizlere Kapadokya balını mercek altına aldık ve lezzetinde mucizevi sırlar barındıran “Kapadokya balının faydalarını”, sizlerle paylaşmak istedik. Hazırsanız, vakit kaybetmeden başlayalım!

Türkiye'nin ve Dünya'nın en meşhur ve kaliteli %100 doğal Nevşehir Kapadokya petek bal ürünleri organik bal arayışı içerisinde olanlar için alternatifsiz özelliği ile büyük talep görüyor.

Kış mevsiminde Astıma karşı etkilidir.

Nevşehir'de Kapadokya Bölgesinin el değmemiş, yüksek rakımlı, yüzlerce bitki türünü barındıran yaylalar, arıcıların en gözde mekanları arasında yer alıyor. İl genelinde doğal koşullarda tamamen organik üretilen ve Anzer balını aratmayacak kalitede olduğu belirtilen ''Nevşehir Kapadokya balı'' piyasada yoğun talep gördüğü öğrenildi. 

BALIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kapadokya Balı, arıların bölgenin eşsiz çiçeklerinden ürettiği B vitamini açısından zengin tatlı bir besindir, faydaları saymakla bitmiyor. Hem minikler hem yetişkinler için bal doğal bir vitamim deposu. Özellikle büyüme çağındakiler için kemik ve dişlerin gelişiminde önemli rol oynuyor. Fakat hangi balı aldığımıza dikkat etmemiz gerekiyor çünkü piyasada ucuza satılan sağlıksız düşük kaliteli sahte balların faydasından çok zararı olacaktır. Bu yüzden sizlere önerimiz; Lezzetine doyamayacağınız Kapadokya'da üretilen tamamen organik balı mutlaka denemelisiniz!

Konu hakkında FİB Haber Merkezine özel açıklamalarda bulunan Arı üreticisi Mehmet Kömürcü, sahte bal konusunda vatandaşları uyardı. Bizler arıcılar olarak Kapadokya balının kalitesini Konya Selçuk Üniversitesinin makalesi ile belgeledik.

Piyasada ucuza satılan sağlıksız sahte ballara dikkat...

Balın faydalarına geçmeden önce marketlerde, internette veya pazarda satılan ballar hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum. Balın kalitesi hangi arılardan elde edildiğine ve üretim sürecinde kullanılan yöntemlere bağlıdır. Örneğin balın antioksidan etkisi arıların hangi çiçeklerden bal ürettiğine göre değişebilir. Aynı şekilde besin değeri, şeker içeriği ve sağlığa faydası arıların özelliğine bağlıdır. Şu şekilde düşünebilirsiniz, çiftlikte hiç güneş görmeden, besin destekleri ile kısa sürede anormal şekilde büyütülen tavuklar nasıl doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından önerilmiyorsa bal içinde aynı şey geçerlidir. Sonradan şeker eklenmiş ve arıların doğal ortamda üretmedikleri ballar yarardan çok zarar getirebilir.

Kapadokya'da Üretilen Balın Sağlığa Faydaları Nelerdir?
%100 doğal Kapadokya balı, Türkiye'nin en kaliteli ikinci balı...

Balın Az Bilinen 14 Faydası
Ciltte oluşan lekelere bal sürdüğünüz zaman 1 hafta içinde büyük bir gelişme görebilirsiniz. Bu süre sonunda cildiniz daha parlak ve temiz bir görünüme kavuşur. Ayrıca nem oranı da artar.
Balın faydaları cilde de pozitif etkiler bırakmaktadır. Haftada 1 kere cilde yüz maskesi uygulandığı zaman gözle görülür biçimde fark sağlanır. 1 tatlı kaşığı bal, şeker ve limon suyu karıştırılarak maske elde edilir. Karışımı yumuşak şekilde cilde sürüp 20 dakika bekletmek gerekir. Daha sonra ılık su ile temizlenir.
Balın saça birçok faydası vardır. Yapısındaki nemlendirici özellik saça sağlık verir ve kırılmalara karşı korur. Kepeklenmeyi önler ve hacmini arttırır.
Saçın dökülmesini önler ve daha hızlı uzamasını destekler. Banyonun sonlarına doğru hafif su ile birlikte saçlara uygulanması ve sonrasında durulanması büyük fark yaratır.
Haftada bir uygulanacak saç bakım maskesi ile saç görünümü önemli derecede iyileşir. Yumurta sarısını çırptıktan sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı organik bal ekleyip oluşan karışımı saçta 30 dakika bekletince iyi bir sonuç elde edilir.
Bal bedene güç ve enerji verdiği için cinsellikteki performansı olumlu yönde etkiler.
Balın beyne faydaları da bulunmaktadır. Bal içerisindeki kalsiyum sayesinde beynin daha verimli çalışmasına yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
Şifalı besin balın gözün görme gücüne de olumlu etkisi vardır. Nar suyu ile karıştırıldıktan sonra göze sürme gibi çekilmesi sonucunda daha keskin ve iyi görmek mümkün olur.
Zencefilli balın faydaları özellikle solunum yollarını olumlu yönde etkiler. Astıma karşı etkilidir.
Balın mideye etkisi olumlu yöndedir ve sindirimi kolaylaştırır.
Her gün tarçın ve bal karışımı tüketmek diyet yapmak isteyenler için pratik ve sağlıklı bir yöntemdir. Karışım metabolizmayı hızlandırır ve şeker isteğini azaltır. Antibiyotik yerine kullanılan karışım bağışıklık sistemini de düzenler.
Balın faydaları Saraçoğlu tarafından da vücut direncini artırma konusu çerçevesinde incelenmiştir. İbrahim Saraçoğlu 3 gün süresince sabah, öğle ve akşam yenecek 1 kaşık balın hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturacağını söylemektedir. Gün boyunca bal dışında su, kızarmış doğal ekmek atıştırılmasını önermektedir.
Balın faydaları doktor ve diyetisyenler tarafından da vurgulanmaktadır. Petek balın faydaları büyüktür. Rahatlatıcı özelliği ile uykusuzluğa iyi gelen bal, alerjik hastalıkların etkilerini de azaltır.
Balın akciğere faydaları da bulunmaktadır. Bal tükettiğinizde akciğeriniz beslenir ve çeperlerinin esnekliği de artar. Benzer etkiler mide ve pankreas için de geçerlidir.
Doğal Kapadokya balı yok satıyor...
Artan taleple birlikte aranır hale gelen Kapadokya balını vatandaşlarımız bu yıl bulmakta güçlük çekiyor.

Her hastalığa şifa organik Kapadokya Balı için acele edin...

Bal Siparişleriniz İçin; "0 532 628 11 49"

Doğal Tatlandırıcı: Çayınızı, kahvenizi şekerli içiyorsanız, pastane işi tatlılardan vazgeçemiyorsanız ve bunlara ek olarak kilo şikayetiniz varsa tatlandırıcı olarak doğal balı deneyebilirsiniz. Doğal bal rafine şekere (beyaz veya esmer şeker) göre daha fazla şeker içermesine rağmen rafine şekere göre çok daha sağlıklı bir şeker kaynağıdır.

Yaralar: Artık deride meydana gelen kesikler, yanıklar için modern antiseptik sular, gazlı bezler ve merhemler var ancak bunlara ulaşabileceğiniz bir yerde değilseniz ve elinizin altında bal varsa yaranın üzerine sürerek mikroplara karşı koruma sağlayabilir ve yaranın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz. Yara iyileşene kadar her 12 saatte bir balı tazelemeyi unutmayın.

Antioksidanlar: Bitki kaynaklı besinlerde bulunan ve en etkili antioksidanlar arasında gösterilen “polifenoller” bakımından zengin olan bal çeşitli hastalıkların önünü açan serbest radikalleri nötralize ederek koruma sağlar. Diyabet nedeniyle kan şekerini kontrol altında tutmanız gerekmiyorsa rafine şeker yerine bal tüketerek kanser, kalp hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının görülme riskini azaltabilirsiniz.

Enerji: Efor gerektiren egzersizler sırasında yeterince enerjik olmadığınızı düşünüyorsanız 1 yemek kaşığı bal size istediğiniz enerjiyi sağlayabilir. Fruktoz ve glikoz içeriğinin yanı sıra antioksidanlar bakımından da zengin olan bal enerji çikolataları, karbonhidrat tozu veya enerji içeceklerinin yerine doğal bir enerji kaynağı olarak tüketilebilir.

Öksürük: Öksürüğü geçirmek için etkili bir çözüm sunan balı sıcak suya 2-3 çay kaşığı ekleyerek tüketebilirsiniz. Ancak uzmanlar balı 1 yaşından küçük bebekler için kesinlikle önermiyor. Bunun nedeni balın nadirde olsa bebeklerde görülen ve ciddi bir gıda zehirlenmesi olan botulizme yol açması.

Kolesterol: Bal “kötü kolesterol” olarak bilinen LDL kolesterolü düşürmek için doğal bir alternatif olarak tüketilebilir. Bu konuda yapılan çalışmalarda düzenli olarak bal yemenin toplam kolesterolü ortalama %5 oranında düşürdüğü belirtiliyor.

Reflü: Reflüsü olanların hem mide asidini dengelemek hem de ağrıları hafifletmek için sık sık kullandığı yöntemlerden biri de bal ve sirke karışımıdır. Ancak balın reflüye iyi geldiği konusunda yapılmış bir bilimsel araştırma bulunmuyor. Reflünüz varsa bal yiyerek ağrıları önlemeyi denemek size kalmış.

Cilde Faydaları: İltihabı önleyen ve bakterileri temizleyen yapısı nedeniyle bal yüzde meydana gelen sivilce tedavisi için önerilen doğal ürünler arasında ilk sırada gelmektedir. Ballı yüz maskeleri sivilce, akne oluşumunu tetikleyen bakteri birikimini engellerken mevcut sivilcelerin daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca nemi hapsederek cildin daha yumuşak olmasını sağlar.

Bu arada iki noktada uyaralım; "2 Yaş altı bebeklere bal verilmemelidir. Ayrıca, uzmanlar vatandaşlarımızı günde 6-7 yemek kaşığından fazla bal yenmemesini öneriyor."

Her hastalığa şifa organik Kapadokya Balı için acele edin...

Bal Siparişleriniz İçin; "0 532 628 11 49"

 

Bal üretimini Ürgüp ilçemize bağlı Boyalı köyünde yürüttüğünü ifade eden Arı üreticisi Mehmet Kömürcü; "Bu köy hodul dağı eteğinde olması hasebiyle zengin bitki örtüsüne sahip. Ayrıca Yeşilöz bal üretim ormanına 600 m mesafedeyiz. Konya Selçuk Üniversitesi araştırmalarında yayınlanan makalesine göre 1460 çeşit çiçek türü bulunduğu ve 104 tanesinin endemik yani başka bölgede bulunmadığı araştırmalarla sabittir. Bölgede keven ve kekiğin ağırlıklı bitki örtüsünü teşkil ettiği için balda çok güzel bir kokuda oluşmaktadır. İddiamız burada ürettiğimiz organik ballarımız, Türkiyedeki en kaliteli çiçek balları arasındadır. Meşhur Kapadokya balımız, ülkenin her tarafına Avrupa’ya dahi gidiyor. "

Nevşehir Kapadokya balını artık tüm Türkiye tanıyor...

Kömürcü yaptığı açıklamasında; "Türkiye'nin ve Dünya'nın en meşhur ve kaliteli %100 doğal Nevşehir Kapadokya petek bal ürünleri organik bal arayışı içerisinde olanlar için alternatifsiz özelliği ile büyük talep görüyor. Artık Kapadokya balını tüm Türkiye tanıyor..." dedi.

Organik Kapadokya balımıza talep çok fazla...

Biz arıcılar yılmayacağız Nevşehir balının kalitesini Konya Selçuk Üniversitesinin 2010 yılında yapmış olduğu araştırma makalesiyle yayınlamaya devam edeceğiz."

Arı üreticisi Mehmet Kömürcü İletişim : 0 532 628 11 49

detail-photo-fancybox-2detail-photo-fancybox-3detail-photo-fancybox-4detail-photo-fancybox-5detail-photo-fancybox-7detail-photo-fancybox-8

detail-photo-fancybox-18

detail-photo-fancybox-21

detail-photo-fancybox-22detail-photo-fancybox-23detail-photo-fancybox-24detail-photo-fancybox-25