Hoşgörülü, mütevazı ve beyefendi kişiliğiyle Nevşehir'in sevilen simalarından Hüseyin Yaşar İyilikli, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Bekdik Mahallesine muhtar adayı olduğunu açıkladı. 

Muhtar adayı İyilikli; "Mahallemizin eksiklikleri başta olmak üzere mahallemizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileneceğim. Bankamatik Muhtarı değil gönüllerin Muhtarı olmaya talibim.” dedi.

Nevşehir'de 32 yıldır sigorta sektöründe hizmet veren, Bekdik Mahallesi muhtar adayı Hüseyin Yaşar İyilikli, şehrin tanınan ve sevilen esnaflarından biri olarak dikkat çekiyor. 

VEREN EL ALAN ELİ HİÇ BİR ZAMAN GÖRMEYECEK…

Bekdik Mahallesi’nin en acil sorununun geçim derdi olduğunu belirterek, “Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan mahalle sakinlerimiz var. Kıt kanaat geçinmeye çalışıyorlar, çocuklarının eğitim öğretimine dahi bütçe ayıramıyorlar. Ve tüm bu imkansızlıklara rağmen gururlarına yediremedikleri için yardım isteyemiyorlar. Biz onların ayaklarına gideceğiz, onları rencide etmeyeceğiz, utandırmayacağız. Gönül köprüsü kuracağız ve veren el alan eli hiçbir zaman görmeyecek.” diye konuştu.

"Destek, Sizden Hizmet Bizden"

Projeleri arasında, Dijital Mahalle, Kardeş Mahalle, Eğitim Seferberliği ve Sağlıklı Mahalle gibi çalışmaları olan Hüseyin Yaşar İyilikli, “Bekdik halkı bana teveccüh gösterirse birlikte harika işler başarabiliriz” dedi.

Eğitim ve Sağlık hizmetleri ile birlikte, mahallenin güvenliği, otobüs seferlerinin düzenli çalışması, sokak köpekleri sorunu konuları başta olmak üzere  seçilmesi durumunda 7-24 hizmet edeceğini söyledi. 

Muhtarlık kutsal bir görevdir

Muhtarlığın Osmanlıdan günümüze taşınan ve 194 yıllık bir müessese olduğunu söyleyen Hüseyin Yaşar İyilikli, “Mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile arasında aracı bir rolü olan, Çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden olan muhtarlık kutsal bir görevdir” dedi.

Muhtar demokrasinin temel taşıdır

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, ‘Muhtar Demokrasinin Temel taşıdır.’ şeklindeki sözlerine atıfta bulunan muhtar adayı Hüseyin Yaşar İyilikli, “Bu anlayışla; çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanarak mahallemizin ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözümü için sorumluluk almak için bu yola çıktık." ifadelerini kullandı.

Muhtarlığı hizmet elçisi gibi gördüğünü vurgulayan İyilikli, dayanışma ve beraberliği hakim kılmayı amaçladığını sözlerine ekledi.

18.8.1964 Nevşehir doğumlu olan Bekdik mahallesi muhtar adayı Hüseyin Yaşar İyilikli, evli ve 3 çocuk babası olup, 32 yıldır sigorta acentesi olarak hizmet veriyor. Ayrıca Nevşehir Lisesi ve Mihriban Emin Günel İlköğretim Okullarında 3 er yıl okul aile birliği başkanlığı görevlerinde bulundu.

Bekdik Mahallesi Muhtar Adayı

Hüseyin Yaşar İyilikli

GSM: 0 532 596 42 22

İnstagram: Yaşar sigorta