AK Parti'de ilimiz Nevşehir başta olmak üzere ülke genelinde aday adaylığı süreci sona erdi. Nevşehir'de başvuru olmayan 3 yerden biri Kalaba Belediyesi'ne belediye başkanı aday adayı çıkmadı.

Kalaba Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adayı başvurusu olmadığı görüldü. 

Yaklaşan 31 Mart Yerel seçim süreci öncesi AK Parti'den Nevşehir merkez, ilçe ve beldelerinde Belediye Başkanlığına toplamda 42 başvuru yapılırken İl genelinde başvuru yapılmayan 3 yerden biride  Kalaba Belediyesi oldu.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabası için AK Parti'den Belediye Başkanlığı için hiçbir aday adayının çıkmaması ise mevcut Başkan Erdal Yorgancı'nın Sosyal belediyeciliği üst düzeyde tutması, yaptığı güzel hizmetler, gönül belediyeciliği anlayışı ile başarılı çalışmaları olarak gösteriliyor.

Erdal Yorgancı Kimdir? Erdal Yorgancı, 18 Eylül 1981 tarihinde Avanos ilçesine bağlı Kalaba Kasabasında dünyaya geldi. Lisans eğitimimi 1999-2003 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesinde sınıf öğretmeni olarak tamamladı. 2006 yılında aktif ticaret hayatına başladı. 2016 yılında bir ekmek fabrikası kurdu. Evli ve üç çocuk babası. Erdal Yorgancı, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Nevşehir Kalaba Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimleri kazanmasının ardından yaptığı güzel hizmetlerle kasaba halkı başta olmak üzere taraflı tarafsız herkesimden büyük takdir gördü. 31 Mart Yerel seçim sürecinde hiçbir aday adayının çıkmaması sonucu AK Parti'nin doğal Kalaba Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girecek.