Match Art Galeri ve Güray Müze iş birliği ile düzenlenen “Katpatuka” sergisi Avanos'ta bulunan Güray Müze’de açıldı. 33 sanatçının katılımıyla dokuz gün açık kalacak resim sergisinde değerli resim öğretmeni sanatçımız Neşe Didinmez'de ‘lahza’ adlı çalışmasıyla katılım sağladı.

Didinmez ‘lahza’ isimli tablosuna ilişkin yatığı açıklamasında şuları ifade etti ; "Sanatın en büyük başkaldırı silahı olduğunu ve bu haykırışları bir nebze de olsa duyurmak adına yaptığım eserde; Özgürlüğü kısıtlanan, çocuk yaşında kadın olan, zarar gören, bir lahzada tükenen kadınlar, cinayetlere kurban giden ama her şeye rağmen rengini kaybetmemiş umudu olan kadınları düşünerek yaptığım bu tablo ne kadar güçlü olduğumuzu içimizdeki çocuğun hep var olduğunu anlatıyor. Kısaca “gözleri nemli değil gözleri namlu olan” kadınlar içindi…

“KATPATUKA”
Paleolitik dönemden bu yana pek çok uygarlığı ağırlamış olan bölgenin adı, aslında bir zamanlar burada var olmuş Kapadokya Krallığı Katpatuka'dan geliyor. Katpatuka, Pers dilinde Güzel Atlar Ülkesi anlamını taşıyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kapadokya, sadece Türkiye'nin kalbinde değil, aynı zamanda düşlerin ve sanatın merkezindedir.. Bu büyülü bölge, peri bacaları, kaya oluşumları ve yer altı şehirleri ile doğanın ve insanın ortak bir sanat eseri gibidir. Geçmişin izlerini takip eden ve aynı zamanda Kapadokya’nın gün doğumu ve gün batımında oluşan sıcak renklerden ilham alan 33 sanatçımız yaptıkları eserlerle bizleri zihinsel yolculuklara çıkarıyorlar.

Karma sergi 12 Kasım 2023 tarihine kadar Güray Müze’de ücretsiz olarak görülebilir.