Kazakistan kamu yöneticilerinden oluşan heyet ile Alan Başkanlığı’nda düzenlenen istişare toplantısına, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,  Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Kapadokya Alan Başkanlığı Başkan Yardımcıları Yunus Başar ve Cihan Çalık, Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Alan Başkanlığından yapılan açıklamada; "Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı’nın davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na bağlı Kamu Yönetimi Akademisi heyetini Kapadokya’da ağırladık. Başkanlığımız yöneticilerinin ev sahipliğinde bölge belediye başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında Kazakistan kamu yöneticileriyle işbirliği olanakları görüşüldü. Kapadokya’nın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri hakkında bilgi alan Kazak heyeti, daha sonra Göreme Açıkhava Müzesi, Uçhisar Kalesi gibi önemli tarihi noktaları ziyaret etti."

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran; "Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na bağlı Kamu Yönetimi Akademisinin talebi üzerine, Kazakistan kamu yöneticilerinden oluşan heyet ile bilgi ve deneyim paylaşımı amacıyla Kapadokya Alan Başkanlığı’nda düzenlenen programdayız." dedi.