Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, Mehmet Akif Ersoy ve Asım'ın Nesli Hatıra Ormanında Ağaç Dikimi Yaptı.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesi Buruncuk mevkiinde ilçeye alanda yüzlerce ağaç toprakla buluştu.

Asker, Polis, gençler ağırlıklı olarak ilçenin ileri gelenleri ve birçok vatandaşın katıldığı ağaç dikme merasimi şenlik havasında geçti.

Kozaklı Kaymakamı Yasin Gürkan, MEHMET AKİF ERSOY VE ASIM'IN NESLİ hatırasına dikilen bu ağaçların ecdadın ruhunu şad etmesini diledi.

Kaymakam Gürkan, Kozaklı'nın mesire alanlarına ve ormana ihtiyacını olduğunu, inşallah MEHMET AKİF ERSOY ORMANI olarak dikilen bu alanı mesire yeri haline getirmek istediklerini, böylelikle Kozaklılı ailelerin istifadesine sunacaklarını belirtti.

Etkinliğe katılan AK Parti Kozaklı Belediye Başkan Adayı Rıza Aydın; "Sevgili Peygamber Efendimiz 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.' buyurmakta. Çünkü diktiğiniz ağacın, meyve ağacı ise meyvesinden, gölgesinden, yaprağından, odunundan her kim olursa olsun faydalandığında size sevap yazılıyor. Bu da gerçekten çok önemlidir. Çevrenin yeşillenmesine ve havanın temizlenmesine, yağmurun gelmesine vesile oluyoruz. Onun için fidan dikmek gerçekten çok önemlidir. Ağaçların dikimi kadar korunması da önemlidir." ifadelerini kullandı.