Show TV'de yayınlanan Çukur Dizisinin Başrol oyuncularından Sena'nın Nevşehirli olduğunu biliyor muydunuz? Peki (Sena) Dilan Çiçek Deniz kimdir?

Bu sezonun en iddialı yapımlarından biri olarak gösterilen ve Show TV'de yayınlanan Çukur Dizisi'nin başrol oyuncuları içerisinde yer alan  Nevşehirli iki isim dikkat çekiyor.

Show TV ekranlarının fenomen dizisi Çukur Dizisinin İdris Koçovalı rolü ile dikkat çeken Nevşehirli oyuncusu Ercan Kesal dizide Koçovalı ailesinin reisi ve tüm Çukur mahallesini yöneten, kudretli ve cömert bir adam. Sezonun iddialı dizileri arasında gösterilen Çukur dizisinde başrol oyuncu olarak yer alan ve aslen Nevşehir'in Avanos ilçesinden olan Sanatçı Ercan Kesal (İdris Koçovalı) dışında dizide oynayan diğer Nevşehirli Dilan Çiçek Deniz de Sena karakteriyle dikkat çekiyor.


Çukur Dizisinin Başrol Oyuncusu Sena'da Nevşehirli ....
Çukur dizisinin Sena'sı Dilan Çiçek Deniz,
 Babası Sivaslı, annesi Nevşehirli olan, ancak 20 yıldan bu yana Antalya'da yaşayan bir ailenin tek kızı. Doğumu için babasının annesini Sivas'a götürdüğünü ve orada dünyaya geldiğini anlattı. Sivas ve Nevşehir ve büyüdüğü Antalya'yı memleketi olarak gören Deniz, Sivas doğumlu olması nedeniyle, çevresindeki bazı kişilerin Tülin Şahin'den sonra 'İkinci Sivaslı Cindy' yakıştırmasında bulunduğunu söyledi. 

2014 yılında gerçekleşen Miss Turkey güzellik yarışmasında ikinci olan Deniz, yeni dizisi Çukur'da Aras Bulut İynemli (Yaman) ile iyi bir ikili oldular. Ayrıca, Dizinin diğer bir Nevşehirlisi Ercan Kesal'le birlikte adeta Çukur'da Nevşehir rüzgarı esiyor...


Sena Koçovalı ( Dilan Çiçek Deniz )
Yamaç’ın büyük aşkı; deli dolu, dik kafalı, yaşam enerjisi yüksek ve güzel bir genç kadın. Yamaç’la ortak bir hayatın hayallerini kurarken, Koçovalı ailesi karşısında bu hayallerini başka bir bahara saklamak zorunda kalır.
1995 yılında Sivas’ta doğan Dilan Çiçek Deniz, lise döneminde tiyatro eğitimi almaya başladı. Ege Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünde okuyan Deniz, bir yandan da modellik yapmaya başladı ve 2014 yılında Elidor Miss Turkey güzellik yarışmasında 2. Oldu. İlk olarak 2015 yılında “Tatlı Küçük Yalanlar” dizisinde Ebru rolünde kamera karşısına geçti. Daha sonra “Güneşin Kızları” dizisinde Elif karakterine hayat verdi. 2016-2017 döneminde “Bodrum Masalı” dizisinde Su Ergüven karakterini canlandıran Deniz, son olarak “Çukur” dizinde Sena karakterini canlandırmaya devam etmektedir.


Aşk ve aksiyon dolu sahneleriyle adeta ekran başındaki izleyicileri büyüleyen Çukur dizisi sosyal medyanın da gündemine oturmayıda başardı.

Dilan Çiçek Deniz kimdir? ve Nereli?

Dilan Çiçek Deniz 1995 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelmiştir.Boyu 1.79’dur. Baba tarafından Sivaslı, Anne tarafından ise Nevşehirli bir anne babaya sahiptir. Ege Üniversitesi Çeşme Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulunda öğrenimini sürdürmektedir. Tiyatro ve şiir ile uzun zamandır ilgilenmektedir. 15 Yaşında iken şiir kitabı çıkmıştır kitabının adı Güneşi Annem Sanırdım’dır.Doğa ile iç içe olmayı çok seven Güzel Babasının yer almış olduğu Asi Yaban Keçileri grubunla beraber doğada yürüyüşler yapmaktadır.Bu örnek davranışınla beraber doğa severlerin buluşması gerçektende takdir edilecek bir durumdur.
15 yaşından beri Modellik yaptığını belirten Ünlü isim oyunculuk ve modellikten keyif aldığını belirtmiştir.Oyunculuğu her zaman daha çok istemiştir.


Kitapları
2010 - Güneşi Annem Sanırdım (şiir kitabı)
Filmleri ve Dizileri 

Bodrum Masalı
Tatlı Küçük Yalancılar
Güneşin Kızları
Balayı
Çukur