İlesam Başkanlığının (Ankara) yayınladığı esere saygılı korsana karşıyız isimli kitapta Nevşehirli Gazeteci Yazar Osman Aytekin’in de bir hikayesi yer aldı.
Fikir ve proje yapısı tamamıyla İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız tarafından oluşturulan ve ilk kez 2012 yılında Ankara-Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölbaşı Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” temalı Slogan ve Logo Yarışmasının “ulusal” boyuta taşınması mutluluk verici olduğunu belirtti.
Parmaksız, “Çocukların, telif haklarının önemini kavrayarak korsanla mücadelenin gerekliliğini belki de büyüklerinden çok idrak ettikleri ve bakış açılarını ortaya koymalarını sağlayan bu yarışma, ortaya birbirinden güzel, çok yönlü, anlamlı ve renkli çalışmalar çıkmasını sağladığı gibi onların bu konudaki duyarlılığını da gözler önüne sermektedir ki onların zihinlerine telif haklarının neden önemli olduğunun yerleşmesi ve bunun yanı sıra korsanla mücadelenin gerekliliği fikrini benimsemelerini sağlamak amacıyla yola çıkan İLESAM imzalı bu sosyal sorumluluk projesinin hedefine hızla ulaştığı görülmektedir.
Telif hakkını korumak ve korsanla mücadele etmek bir vatandaşlık görevi olup İLESAM’ın bu projesi çerçevesinde düzenlediği yarışmalar, yarışma sonrası hazırlanan slogan ve logoların yer aldığı kitaplar ve şimdi de “telif haklarını, korsan yayının zararlarını, emeğe saygıyı”  anlatan bir “hikâye”  kitabı ile sesini ülke genelinde duyurmaya devam etmesi dikkatleri çekmektedir”dedi.
 
“Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” temalı hikâyelerin oluşturduğu kitapta İLESAM üyesi on bir yazarın kaleminden on bir farklı öykü karşılıyor okurları.
Bu proje için kaleme aldıkları öykülerden telif hakkı almayan yazarlardan;
Ayça Nur Kip Akyol “Pazartesi”
Bestami Yazgan “Hırsıza Yardım Etmek “
Hasan Kallimci  “Eren’in Dedesi”
İlter Yeşilay  “Deli Mümü”
Nesime Özturan Açılmış  “O Kitap Benim / Korsan”
Nur Ersen  “Emeğime Dokunma”
Osman Aktaş “Vicdansızlar”
Osman Aytekin “Yarışma”
Sibel Unur Özdemir “Beşte Bir Fiyatına, Öğrenciyim Ne de Olsa”
Yusuf Dursun  “Asla”
Zehra Birsen Yamak “Vicdan Mahkemesi”

Sibel Unur Özdemir
isimli öyküleriyle esere ve emeğe saygı duyulmasına, korsan yayının zararlarına, ISBN’nin, barkotun, bandrolün ne anlama geldiğine, telif hakkının neden önemine, fikir ürünleri üretenlerin haklarının korunması gerektiğine, emeğin karşılığının alınmasının güzelliğine, kul hakkı yemenin günah olduğuna, intihalin yanlışlığına ve etik olmadığına, emek hırsızlarının ortaya büyük fedakarlıklarla eser çıkaran yazarların ve bu uğurda emeği geçen herkesin haklarını gasp ettiklerinde; onları içine düşürecekleri zor durumun farkında olmaya çağırdıklarına ve devletimizin vergi kaybının önlenmesine vurgu yapıyorlar.
 “Esere Saygılı Korsana Karşıyız-Hikâyeler” isimli kitabın arka kapağında 1.Ulusal Slogan ve Logo Yarışması’nda (2015) birincilik alan slogan ve logolara yer verilmiş;
“Emek, Eser Değerli Korsan Almaya Değer mi?”
“Bence En Güzel Tavır Korsan İlletine Hayır”
“Korsan Dediğin Sahtesidir Emeğin”
“ Korsan Durmazsa Eğer Ne Değer Kalır Ne Eser”
“alıntı, çalıntı, orijinal”
“Sanata Varsa Saygı Korsana Düşer Kaygı”
Kapak tasarımı Erhan İvgin tarafından hazırlanan “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız- Hikâyeler” isimli kitap Ürün Yayınlarınca basılmış. Ön kapakta vurgulanmak istenen tema gözlerden kaçmıyor. Kitap 111 sayfa. 18 Mart 2016 tarihinde edebiyat dünyasına adım atan  “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız- Hikâyeler”e İLESAM Genel Merkezi’nden ulaşılabilir.
 İLESAM üyesi yazarlarımız hiç bir telif hakkı almadan hikâyelerini yazdılar ve bu proje kapsamında yayımlamamıza izin verdiler.