Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin NEVÜ Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsünün akademik danışmanlığını yaptığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde düzenlenen vefatının 749. yıldönümünde “Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli”yi anma programına katıldı. 

"Bir Velinin Varisiyiz, Mirasımız Aşktır Bizim" temasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi Hacı Bektaş Veli dergâhında düzenlenen anma programına; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  protokol üyeleri, kanaat önderleri, yazarlar, akademisyenler, halk ozanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Anadolu topraklarına hoşgörü tohumlarını serpen Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli'nin birlik ve beraberlik felsefesini aslan ve ceylan üzerinden anlatan kısa filmin ardından anma programı, icra edilen semah gösterimiyle başladı. 

Etkinlikte konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli'nin aklı ilimle, gönlü ise ilahi aşkla terbiye etmek gerektiği yönünde nasihat verdiğini söyledi. Ersoy, "Cehalete karşı mücadele vermeli, sevgiyle, sabırla, hoş görüyle nefsimizi zapt etmeliyiz. İlim böyle kazanılır ve ilahi aşk makamına böyle yol alınır. Kendimize karşı dürüst olmak, bu yolun yolcusu olmanın şüphesiz ilk şartıdır.

Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerinin onu anlamak kadar, onun düsturunda yaşamamıza da vesile olmasını temenni ederken, etkinliğe katkılarından dolayı Nevşehir Valiliğine ve Belediyesine, UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlimi ve eğitimi her şeyin temeli sayan Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli’nin dünyaya ve insana bakış açısına değinilerek, barış, sevgi, hoşgörü ve birlik mesajlarının verildiği program, icra edilen muhabbet cemi ve Hünkâr Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi ile Müzesinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; "Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin ocağında anma etkinliğimizi gerçekleştirdik. 2021’de UNESCO ile birlikte, Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750’inci yıl dönümünde çok daha geniş kitleleri ağırlayacağız" dedi. Bakan Ersoy;" Etkinliğimize katkı sunan Nevşehir Valiliğine ve Belediyesine, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine teşekkür ediyor, bu vesiyle Hünkâr Hacı Bektaş Veli'yi bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz;  “Hacı Bektaş Veli Vefatının 749. Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri”mizi TC. Kültür Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleri ve hazirunumuzun katılımıyla gerçekleştiriyoruz.‬ Sevgi muhabbet kaynar, yanan ocağımızda,‬ ‪Bülbüller şevke gelir, gül açar bağımızda‬..." dedi.