Geçtiğimiz aylarda NTV Radyo'da yayınlanan Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 DAKİKA” proğramında yaptığı bir röportajda; 'Ekmeğini çok yediğim Ürgüp'e Vefa Borcum Var!' diyen ünlü sanatçı Işıl Yücesoy, sözünü tuttu ve 'Neden' isimli şarkısının klibinin çekimlerini Ürgüp'te yaptı.

Sözünü tuttu Hayalini Gerçekleştirdi!
Kendi sesiyle yorumladığı “Neden” bestesine Ürgüp’te klip çekmeyi çok arzu ediyorum diyen Ünlü oyuncu Işıl Yücesoy, “Ürgüp’e vefa borcum var. Topraklarında çok ekmek yedim. Oraya bir hediye bırakmak istiyorum” sözünü tuttu. 


ATV ekranlarının sevilen dizisi Aşk ve Mavi dizisinde oynadığı Refika Göreçki karakteri ile yeni nesilin tanıdığı ekranların sevilen yüzü değerli sanatçı Işıl Yücesoy, geçtiğimiz günlerde çıkardığı "Hayat Herkese Aynı" isimli single çalışmasındaki ‘Neden’ şarkısına Kapadokya'da çektiği klibini tüm Ürgüplülere hediye etti. Klibin hikâyesinde "Yıllar önce Kapadokya'ya veda eden bir kadın ve yıllar sonra tekrar Kapadokya'ya gelmiş hali o günleri özlemle hatırlıyor". 

Klibin yönetmeni Gökhan Özdemir ise açıklamasında: "Yer aldığı projeler dolayısıyla yıllarını Kapadokya'da geçiren Işıl Yücesoy, kliple bu güzel yere bir hediye bırakmak istedi. Biz de küçük bir ekiple Kapadokya'ya gittik, orada bulunan Aşk ve Mavi dizisinin ekibi de, konu Işıl Hanım olunca bize destek verdi ve büyük bir ekibe dönüştük. Kapadokya'nın dokusunu kullanıp şarkının duygusunu yansıtan bir klip çekildiğini belirtti. "Neden" şarkısının klip fotoğraflarını, moda fotoğrafçısı Ufuk Eral çekti. Şarkının sözleri Sacit Şerbetçi'ye, bestesi Işıl Yücesoy'a, düzenlemesi ise Tansel Doğanay'a ait.

Öyleyse biz de kendimizi Işıl Yücesoy'un muhteşem sesine bırakalım.


Söz: Sacit Şerbetçi / Müzik: Işıl Yücesoy / Düzenleme: Tansel Doğanay / Klip Yönetmeni: Gökhan Özdemir / Ossi Müzik-2017

Aşk ve Mavi Refika (Işıl Yücesoy) Kimdir?
Işıl Yücesoy, 1945 yılında Kırklareli'nde doğmuştur. Eğitimini Ankara Devlet Konservatuarı'nda tamamladıktan sonra Devlet Tiyatrosu'nda sanat hayatına adımını attı. 1975 yılında sahneye çıkmaya başlayan Işıl Yücesoy, Çalamazsın Mutluluğu adlı 45'lik bastırdı. 1978 yılında ise kendi firması olan Orient Plak'ı kurdu ve 4 adet plak bastırdı. 1981 yılında ise film ve dizilerde rol almaya başlamıştır. Hayat Mucizelere Gebe, Kara Para Aşk, Yer Gök Aşk, Zoraki Koca, Çemberimde Gül Oya, Üvey Baba gibi diziler de rol almıştır. Atv ekranlarında yayınlanan başrolü Emrah ve Burcu Kıratlı'nın paylaştığı Aşk ve Mavi dizisinin kadrosunda yer almakta ve Refika karakterini canlandırmaktadır.

Kaynak: MURAT FIRAT - Milliyet / Magazin