Kapadokya'nın en önemli açık hava müzelerinden biri olan Zelve Vadisinde gösterilmek üzere 6 ayda hazırlanan, Fikirbaz Zenger'in yönettiği mapping projesi tamamlandı.

12.000 M2 'lik görüntü alanına sahip proje, Vista Bilişim için Astel ekipmanları ve Visio Vox un teknik koordinasyonunda hazırlandı.

Projenin senaryosu Beste Koçak tarafından tarih uzmanlarının danışmanlığında yazıldı. 
Animasyon, müzik ve ses tasarımı Fikirbaz zenger kurucu ortaklarından Aşkın Elibol ve Onur Umur’un yönetiminde, Ouchhh animasyon ve müzik ekibi tarafından üretildi.

Projeksiyon yansıtmanın yarattığı görsel gerçeklik, tarihi ve geçmişi bir sanat formu olarak günümüze taşımamızı da sağlıyor. Santralistanbul'un 100. yılına özel hazırlanan çalışma veya Paris'in 6 büyük istasyonundan birinde gerçekleşen projeksiyon yansıtma gibi çalışmalarla tarihi binalar ve mekanlar canlanarak yeni bir dile kavuşabiliyor.

Kapadokya'daki Zelve Vadisine yapılan projeksiyon yansıtma projesi de tıpkı bu dinamiklerden beslenerek daha eski ve geniş bir tarihe uzanıyor. FikirbazZenger'ın yönettiği ve 6 ayda hazırlanan proje, vadi üzerindeki 12 kilometrekarelik bir alan üzerine Hititlerden başlayarak Roma, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu'na dokunuyor. Türkiye Cumhuriyeti'yle bünyesinde bulunduğu son devlete kavuşarak Zelve Vadisi karakteristik yapısını nesiller boyu sürdürmeyi başarıyor.

30 dakikalık bir kurguyla hazırlanan film, Paleotik dönemden günümüze kadar taşıdığı tarihsel değeri bölgenin kıymetli topografileri üzerinde işliyor. Hazırlanan projeksiyon yansıtma projesi 10 yıl boyunca ziyaretçilere sunulması planlanıyor.

Kapadokya Tarihini Merak Eden Herkezi Dunyanın En Uzun 3 d Mappingini Ve Dunyada İlk Defa Uygulanan Dogal Doku Uzerinde Tarihi Bilgilerin Gösterildiği Bu Muhteşem Showu mutlaka İzlemeye Bekliyoruz.

Zelve Açık Hava Müzesi Nevşehir....

Ayrıca, Bu projenin fikir babası Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Cengiz Ekici'ye Yine Böylesine muhteşem bir projeyi Kapadokya Bölgemize kazandıran Başta Projenin Sahibi , NEVBİAD üyesi Değerli Nevşehirli hemşehrimiz Mesut Altun olmak üzere ekibine ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.