Gazeteci Yazar Oğuz Özdem ile Gazeteci Yazar Osman Aytekin Niğde İli Hacıabdullah Kasabası Şehit Doğan Demir Ortaokulunda ‘Başarmak’ ve ‘Okuma Alışkanlığı’ üzerine söyleşide bulundular.
Gazeteci yazar Osman Aytekin ‘Okuma Alışkanlığı’ üzerine yaptığı söyleşide, “İlkokullarda iyi başlayan kitap okuma oranları ortaokullarda yarıya düşüyor. Liseler de ise kitaplar nerdeyse hiç okunmuyor. Okuma alışkanlığının kazandırılması için aileye, öğretmenler ve öğrencilere görevler düşüyor. Her öğrenci kendi seviyelerine göre günde 20- 30 sayfa kitap okumalıdır. Kitap sevgisi başlayınca da kitabın sayfa sayısı ve hacmi artırılabilir. Kitaplar evde ve okullarda masaların üzerinde olmalıdır. Kitap okumada sessiz bir ortam ile birlikte kitapların tercihi ve listesi de önemlidir” dedi.
Gazeteci Oğuz Özdem’de ‘Başarmak’ üzerine yaptığı söyleşide, “Başarmak için çok çalışmak gerekir. Hiç çalışmadığı halde oturduğu yerde başarılı olmuş bana bir hayvan ismi verebilir misiniz? Bu cevabı verecek öğrenciye yeni çıkan kitabımı hediye edeceğim” dedi. Salondaki bir kız öğrenci ayağa kalkarak söz aldı ve cevap olarak, ‘Tavuk’ dedi. Oğuz Özdem de öğrenciyi tebrik ederek yanına çağırdı ve yeni çıkan “Anne N’olur Ağlama Artık” isimli kitabını hediye etti. Oğuz Özdem, “Şu TEOG canavarından korkmayın. Çalıştığınız halde her zorluğu başarırısınız. Başarıya giden yol çok iyi çalışmaktan geçer” dedi.
Söyleşi sonrasında yazarlar öğretmen ve öğrencilere kitaplarını imzaladılar.
Okul Müdürü Bayram Gök, öğretmen ve öğrenciler güzel söyleşi nedeniyle Yazar Oğuz Özdem ve Osman Aytekin’e teşekkür ettiler.